Amy 1

Amy Adams is binnen vijftien jaar uitgegroeid tot één van de bekroonde lievelingetjes van Hollywood. Met haar prachtig lange haren, opvallend blauwe ogen en geweldige persoonlijkheid is ze dé ideale BFF voor iedereen. Haar glamoureuze verschijning viel op bij het grote publiek dankzij haar rol als prinses Giselle in Enchanted en na American Hustle kon niemand meer om haar heen. Nu schittert Amy in de nieuwe film van Tim Burton: Big Eyes, vanaf 5 februari te zien in de bioscoop. Een waargebeurd verhaal over één van de grootste kunstfraudes van de twintigste eeuw. 

Gelukkig is Amy ondanks haar succes heerlijk normaal gebleven en hebben we 6 redenen voor je op een rijtje gezet waarom Amy jouw nieuwe Hollywood BFF zou moeten zijn!

 © Getty Images
© Getty Images

1. Ze let niet zo op haar lijn
Amy staat ver af van de stereotypische Hollywood actrice die alleen maar bezig is met haar dieet en figuur. Samen met Amy kun je gerust die extra cupcake naar binnen werken zonder dat ze er gek van opkijkt: “Sommige actrices of publieke personen zijn erg open over hun gedisciplineerde diëten en het is hun goed recht. Zelf zie ik het punt er niet zo van in. Ik zal niet een van die vrouwen zijn die wordt gefotografeerd in haar bikini en waarvan mensen vervolgens zeggen: ‘OMG, kijk naar Amy!’ ik bedoel, het zou OMG kunnen zijn, maar niet om de redenen die ik zou willen.”

 © Getty Images
© Getty Images

2. Ze zal je jouw succes gunnen
Voor haar rol in Big Eyes heeft ze een felbegeerde Golden Globe™ gewonnen voor Beste Actrice in een Comedy. Ondanks dat Amy gunt anderen ook succes en daarom hoef je niet bang te zijn dat ze snel jaloers is op jouw faam en deze van je af wilt pakken. Ze is namelijk ook erg blij voor andere actrices, terwijl ze weet dat ze eigenlijk competitief zou moeten zijn: “Mensen moeten vaak om me lachen, ik ben tijdens castings altijd bezig om anderen voor te dragen voor de rol omdat ik graag kijk naar andere actrices in de rollen die ik zou willen spelen.” Wat is het toch een lieverd hè!

© Getty Images
© Getty Images

3. Ze is de ideale filmpartner
Ondanks dat ze zelf in sterke topfilms te zien is, betekent dat niet dat ze enkel graag naar serieuze drama’s kijkt. Amy’s favoriete films zijn onder meer; Gone with the Wind, The Wizard of Oz, Vertigo, The Shawshank Redemption en Paulie, de kinderfilm uit 1998 over een pratende papegaai die weer herenigd probeert te raken met een klein meisje. “Hier is het ding: er zijn al de keuzes die je kunt maken waarvan je weet dat ze goed klinken als je ze bespreekt met iemand en dan zijn er de films die je echt kijkt, soms wel zo’n honderd keer. Ik houd van Paulie.” Pak je de popcorn alvast?

© Reuters
© Reuters

4. Ze is stijlvol
Met Amy als beste vriendin heb je altijd een paradepaardje naast je lopen en zit je nooit verlegen om de beste stijltips. Uiteraard mag je vast wel eens iets uit haar kledingkast lenen! Ze heeft al zo vaak over de rode loper gelopen dat haar kast uitpuilt met prachtige designer jurken. Haar eigen stijl is vrij retro, ze omarmt haar vrouwelijkheid graag in mooie jurken die doen denken aan vervlogen tijden maar draagt ook af en toe een mooi gesneden broek. Kortom, keuze genoeg!

© Francois Duhamel-Annapurna Productions LLC
© Francois Duhamel-Annapurna Productions LLC

5. Ze is niet perfect
Je hoeft je bij Amy niet beter voor te doen dan je bent, dat doet ze zelf ook niet namelijk. Ze zegt zelf: “Ik ben sowieso niet één van die vrouwen die het allemaal zo gemakkelijk laten lijken. Ik ben altijd laat en kijk, er zit guacamole op mijn tas!” Ook heeft ze voordat ze bekend werd een tijdje bij Hooters gewerkt, een bekende Amerikaanse bar waar het draait om sexy serveersters in korte truitjes en broekjes. Toch heeft ze haar korte broekje snel aan de wilgen gehangen: “Ik heb vrij snel geleerd dat bier en korte shorts niet goed samengaan!”.

© Jason Merritt-Getty Images
© Jason Merritt-Getty Images

6. Carrièretips
Jullie zouden samen goede carrièretips kunnen uitwisselen, ze doet het natuurlijk al erg goed, maar ook Amy is wel eens onzeker. Ze heeft namelijk regisseur Tim Burton vrij out-of-character benaderd voor de rol van Margaret Keane in Big Eyes en vond contact opnemen met hem erg spannend. Toch heeft ze hem een e-mail gestuurd waarin stond dat het haar wens was om betrokken te zijn bij het project. Met haar wilskracht heeft ze uiteindelijk de rol gekregen!

Krijg je ook geen genoeg van Amy? Bewonder haar vanaf 5 februari op het grote witte doek in de film Big Eyes waarin ze samen schittert met Oscar® winnaar Christoph Waltz (Django Unchained, Inglourious Bastards) .

Big Eyes 1
Big Eyes

Big Eyes vertelt het waargebeurde verhaal van één van de grootste kunstfraudes van de twintigste eeuw. In de jaren ‘50 en ‘60 krijgt kunstenaar Walter Keane (Christoph Waltz) grote bekendheid met zijn raadselachtige schilderijen van kinderen met enorme ogen. De massaproductie van deze schilderijen veroorzaakt een revolutie in de commercialisering van de populaire kunst. Maar uiteindelijk komt de bizarre en schokkende waarheid naar boven: Walters schilderijen worden niet door hem gemaakt, maar door zijn vrouw Margaret (Amy Adams). De Keanes leefden met een enorme leugen en hielden daarmee de hele wereld voor de gek. Vanuit de ogen van Margaret vertelt de film het verhaal van het fenomenale succes van haar schilderijen en de tumultueuze relatie met haar man die internationale faam kreeg door zich de eer van haar werk toe te eigenen.

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.