Pixels

In Pixels wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens die zich vermomd hebben als old-school videogame figuren, zoals Pac-man, Donkey Kong en Centipede. President Will Cooper (Kevin James) vraagt zijn vriend Sam Brenner (Adam Sandler) om hulp, omdat hij kampioen arcade gaming was in de jaren ’80. Samen met een team van retro gamers moet hij de aliens verslaan en de wereld redden. Ze krijgen speciale wapens uit het Witte Huis van wapenspecialiste Lt. Col. Violet Van Patten (Michelle Monaghan).

In de comedy-actiefilm Pixels krijgt de aarde te maken met een wel heel aparte vijand. Ruimtewezens hebben zich vermomd als gamefiguren uit 80-er jaren. Zo zien we Pac-man, Donkey Kong en andere collega arcadegame helden voorbij komen.

De buitenaardse wezens krijgen een verkeerd beeld van de aarde wanneer zij per ongeluk op een old-school spel stuiten en denken dat dit het leven op aarde is. Wanneer ze de aarde bezoeken vermommen ze zich dan ook als bekende game karakters. De president vraagt zijn vriend Sam om hem te helpen bij deze invasie. Sam, kampioen arcade games, roept op zijn beurt de hulp in van enkele mede-gamers en samen gaan ze de strijd aan met de buitenaardse wezens.

Pixels valt in de categorie comedy-actie en dat klopt helemaal. De film staat bol van de actie zoals het hoort; gevaarlijke gevechten tegen een vijand, de buitenaardse wezens in dit geval. Dat die buitenaardse wezens zich hebben vermomd als old-school game karakters is meer dan hilarisch. De special effects zijn geweldig.

Acteurs:
Josh Gad, Peter Dinklage, Sean Bean, Jane Krakowski, Adam Sandler, Michelle Monaghan, Kevin James
Regisseur: Chris Columbus
Prijs: € 14,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.