Rdio1

Rdio breidt verder uit en biedt de beste mix tussen internet radio & on-demand abonnementen voor muziekfans overal ter wereld. Nu beschikbaar in 85 landen en gebieden.

SAN FRANCISCO, 23 januari 2015 – Rdio, een toonaangevende internationale muziek streamingdienst, kondigt vandaag aan dat haar unieke mix van gratis internet radio en on-demand abonneeservice wordt uitgebreid naar 24 nieuwe landen en gebieden om meer muziekfans van over de hele wereld toegang te bieden tot meer dan 32 miljoen nummers, waar en wanneer ze maar willen. Als onderdeel van de uitbreiding binnen de Caribbean, Centraal Amerika en Azië, slaat Rdio de handen ineen met mobiele telefonie netwerk provider Digicel in elke van deze 24 nieuwe markten en zeven extra gebieden om zo een unieke dienst aan te bieden die erop gericht is om de streaming ervaring voor Digicel klanten in ieder land en gebied te personaliseren. 

In de aankomende weken zal Digicel al haar prepaid data klanten per dag 30 minuten gratis Rdio internet aanbieden op hun mobiele telefoon, zonder data uit de bundel te verbruiken. Gedurende het exclusieve partnerschap fungeert Digicel als Rdio’s sales en marketing tak om zo de streaming ervaring in ieder gebied verder te verfijnen.

Digicel en Rdio zullen nauw samenwerken om de streamingdienst te introduceren met lokale invloed en door middel van het opzetten van afspeellijsten en stations samen met Digicel merkambassadeurs in ieder land en gebied. Dankzij deze nieuwe overeenkomst kunnen gebruikers in iedere markt gemakkelijk bij populaire muziek van over de hele wereld naast toegang tot de lokale artiesten waar ze al van genieten.

Het partnerschap zal een betaalstructuur ontwikkelen en lanceren dat aansluit bij het mobiele verbruiksgedrag van de Digicel gebruikersdatabase waardoor een nieuwe manier om muziek op te nemen wordt geïntroduceerd in deze markten.

“Rdio lanceren in al deze markten is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf,” aldus Anthony Bat, CEO. “We vinden het geweldig dat we deze opzwepende muziek nu naar deze regio’s kunnen brengen via Rdio zodat de wereld het nu kan horen en gebruikers in iedere nieuwe markt in contact kan komen met internationale artiesten. Digicel is beslissend in het vormen van de streaming ervaring op lokaal niveau en we kijken uit naar deze waardevolle verdere samenwerking met hen.”

“We vinden het fantastisch dat we de gift van muziek aan onze 14 miljoen klanten over de hele wereld kunnen bieden” zegt Colm Delves, CEO van de Digicel Groep. “Deze unieke samenwerking brengt het grootste aantal muziek genres – van lokale artiesten tot internationale supersterren – via een app naar hun eigen smartphone.”

Deze laatste uitbreiding naar nieuwe marken binnen Centraal Amerika, de Caribbean en Azië zijn in lijn met de recente lancering van Rdio in India en zet daarmee de visie door waarin Rdio ernaar streeft de beste streaming ervaring te zijn op mobiele telefoons, het web en via andere apparaten voor een steeds groter wordend internationaal publiek. Vanaf vandaag is Rdio bereikbaar in de volgende markten: Anguilla, Antigua en Barbuda, Aruba, Barbados, Bermuda, de Britse Maagden Eilanden, de Kaaiman eilanden, Dominica, Fiji, Grenada, Guyana, Haiti, Jamaica, Nauru, Papua Nieuw Genea, Samoa, St Kitts & Nevis, St. Lucia, St. Vincent & de Grenadines, Suriname, Tonga, Trinidad en Tobago, Turks & Caicos en Vanuata. Naast de nieuwe markten waar Rdio gelanceerd is, is Rdio’s exclusieve samenwerking ook van kracht in Frans Guinea, Guadeloupe, Guatemala, Martinique, Bonaire, El Salvador en Panama.

Over Rdio
Rdio, een van ‘s werelds grootste muziekdiensten, biedt een catalogus met meer dan 32 miljoen nummers in 85 landen en gebieden wereldwijd. Het is Rdio’s missie om toegang te geven tot ieder lied, via ieder apparaat, overal ter wereld op elk ogenblik, online of offline – voor jou. Rdio’s goed onthaalde applicaties combineren het beste van persoonlijke keuze, sociale engagement, algoritme personalisatie en programmering van smaakmakers. Muziekfans kunnen genieten van Rdio als een gratis, gepersonaliseerde internet radio ervaring of als een volledig on-demand abonnement. Opgericht door Janus Friis, mede oprichter van Skype in 2010, met het hoofdkantoor in San Francisco. Meer informatie over Rdio is beschikbaar via: www.rdio.com

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.