image001

Vandaag werd dit bericht vrijgegeven via Knack door Trui Engels. In het artikel kunnen we lezen dat de Amerikaanse Shirley Zussman (100) een van de oudste nog werkzame sekstherapeuten ter wereld, zo haar eigen mening over hoe we ons seksleven ruïneren. Psychotherapeute Zussman, geboren aan het begin van de Eerste Wereldoorlog, werd in de jaren 60 als sekstherapeute opgeleid door de legendarische Masters en Johnson, de grote wetenschappelijke pioniers op het gebied van seksualiteit.

De onderzoeken van Masters en Johnson hadden grote gevolgen voor hun familie en collega’s. Hun studie betekende het startsein voor een seksuele revolutie en van een eenvoudig klein ziekenhuis in St. Louis kwamen ze terecht op de omslag van Time magazine. Deze vertelling is sinds 6 augustus te zien in de met veel lof onthaalde serie Masters of Sex waarin we de Golden Globe® en BAFTA Award genomineerde Michael Sheen en de bejubelde actrice Lizzy Caplan zien als Masters en Johnson. Lees hieronder het volledige artikel van Trui Engels en het betoog van Zussman die werd opgeleid door de seks meesters zelf!

Zussman heeft meer dan 50 jaar ervaring in het vak en was getuige van de uitvinding van de anticonceptiepil en de daarmee gepaard gaande seksuele revolutie in de jaren 60, de aidsepidemie in de jaren 80 en de opkomst van internetporno in het nieuwe millennium.

Volgens Zussman heeft onze moderne, hectische levensstijl onze houding tegenover seks aanzienlijk veranderd. De therapeute meent dat we niet voldoende energie, verlangen en tijd aan één bepaalde persoon kunnen geven als we tegelijkertijd ook nog eens de druk voelen om meer geld te verdienen, een bedrijf moeten leiden en een huis moeten kopen. ‘Mensen willen steeds meer. Maar verlangen vraagt ook een bepaalde hoeveelheid energie’, vertelt ze aan Time.com

‘Vandaag gaan we in onze samenleving heel anders om met tijd’, zegt Zussman. ‘Mensen hebben het altijd druk. Dat was niet zo toen ik opgroeide.’ Zussman: ‘Ik had ooit een patiënt die vertelde: “Ik hou van mijn man, ik hou ervan om seks met hem te hebben, maar als ik thuis kom van het werk en ik de hele dag mensen rondom mij heb gezien, wil ik gewoon crashen”‘.

Geschokt door de iPhone
Zussman ziet ook een grote verandering in de manier waarop we tegenwoordig met vrijblijvende seks omgaan. ‘In de jaren 60 was het niet alleen vrijblijvend, het was ook panisch’, weet de therapeute. ‘Het was iets waarvan je wilde dat het je overkwam, het was een wilde jacht op seksueel plezier. Maar stilaan werden ook de nadelen van dit soort gedrag duidelijk. De intimiteit die mensen willen en nodig hebben, was er niet. Er was bezorgdheid over seksueel overdraagbare ziektes. Uiteindelijk had aids een grote invloed op het temperen van die opwinding’, aldus Zussman die meent dat seksueel plezier maar een klein onderdeeltje is van wat mannen en vrouwen van elkaar willen. ‘Ze willen intimiteit, nabijheid, begrip, plezier en iemand die ook buiten de lakens om hen geeft.’
Zussman zegt ook geschokt te zijn over het gebrek aan verbondenheid tussen mensen vanwege de iPhone. ‘Er is zo weinig echt fysiek contact tussen mensen door de iPhones. Er wordt minder aangeraakt, minder gepraat, minder geknuffeld, minder gekeken. Mensen ervaren plezier wanneer ze naar elkaar kijken en lachen. We hebben aanrakingen nodig om ons gewild en geliefd te voelen. Dat ontbreekt zo hard in deze generatie. Ik snap niet hoe mensen dat niet missen’, besluit de eeuwelinge.

image002

MASTERS OF SEX – S1
In Masters of Sex schitteren Golden Globe® en BAFTA Award genomineerde Michael Sheen en de bejubelde actrice Lizzy Caplan als dr. William Masters en Virginia Johnson, de grote wetenschappelijke pioniers op het gebied van seksualiteit. De serie vertelt over hun bijzondere leven, romance en de popcultuur waarin ze verkeerden. De onderzoeken van Masters en Johnson hadden grote gevolgen voor hun familie en hun collega’s. Hun studie betekende het startsein voor een seksuele revolutie en van een eenvoudig klein ziekenhuis in St. Louis kwamen ze terecht op de omslag van Time magazine. Met Caitlin FitzGerald, Teddy Sears, Nicholas D’Agosto en tweevoudig Golden Globe® winnaar Beau Bridges.

RELEASE OP DVD OP 06-08-2014

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.