Banger Sisters bestaat 11 jaar! Natuurlijk maakten we daar heel augustus een ontzettend knalfeest van en gaven we bergen prijzen weg. Elke dag hadden we een nieuwe winactie en natuurlijk sloten we ons knalfeest af met een dag vol winacties én super-te-gek-gaaf-knallende cadeaupakketten. Bij deze winactie maakte je kans op een boekenpakket van Rob van Spanje!
Heb jij ook meegedaan, kijk dan snel of je hebt gewonnen!

Vanaf dat Banger Sisters zo’n beetje het licht zag was Rob van Spanje onze vaste columnist. Vele lezers genoten van zijn columns en in al die jaren dat hij zijn stukjes voor Banger Sisters schreef wist Rob een grote schare vaste fans te verzamelen. In zijn columns was Rob heel open over zijn ziekte, tot deze hem zo de baas werd dat schrijven voor hem niet meer mogelijk was. In april van dit jaar kregen we het verschrikkelijk bericht dat Rob was overleden. Wat missen we zijn scherpe pen en herkenbare stukjes! Alle columns van Rob zijn door de jaren heen gebundeld in zijn boeken Vis op vrijdag, Ik hengel maar wat en Stukjes. Om de herinnering aan Rob en zijn columns levend te houden geven we bij deze winactie een pakket weg met alle drie zijn bundels. Zo is Rob er toch een beetje bij op onze 11 verjaardag!

Vis op vrijdag

De auteur staat regelmatig even stil bij de doodgewone dingen in het leven. Het is die ene glimlach, dat enkele bloempje dat bloeit; je hoeft het alleen maar te zien.
‘Wat je ziet, schrijf je gewoon op,’ zegt de auteur. Als hij schrijft, voelt hij zich als een vis in het water.
De columns zijn geregeld getekend door de levenservaring van de auteur. Werkloos, depressief, een hersenbloeding. Wat doet dat allemaal met je? Dat raakt niet alleen jezelf maar vooral ook degenen die je lief zijn. Maar hij schrijft ook over feestelijke aangelegenheden en heel wat andere luchtige onderwerpen. Ook momenten van bezinning op dingen die er in het leven echt toe doen. Heel makkelijk leesbare stukjes, voor iedereen herkenbaar.
Het is juist de afwisseling in deze thema’s die de kracht vormt van deze bundel. Meestal serieus en toch altijd weer met een vleugje humor.

Ik hengel maar wat
Ik hengel maar wat is de tweede columnbundel van Rob van Spanje.
Evenals Vis op vrijdag, een bonte en gevarieerde verzameling. Ogenschijnlijk speelse, maar vaak toch o zo serieuze overpeinzingen. In alle opzichten ook nu weer: meestal serieus, altijd met een glimlach. De thema’s liggen volgens de auteur gewoon op straat. Deels plukt hij ze ook uit zijn eigen leven.
De auteur weet regelmatig zelfs zwaarwegende thema’s te relativeren waardoor ze  ineens in een notendop blijken te passen. Maakt het leven wat overzichtelijker. Het liefst noemt hij zijn columns gewoon stukjes. Heel makkelijk leesbaar en voor iedereen herkenbaar.

Stukjes
Rob van Spanje zijn derde bundel heeft de toepasselijke titel Stukjes. 65 columns over van alles en nog wat. Soms met een lach of een traan, altijd met verbazing of verwondering. Zijn positieve, relativerende en realistische kijk op het leven vind je terug in elke column. Zonder anderen te kwetsen weet hij onderwerpen aan te snijden waar men niet graag over spreekt en geeft zelf het voorbeeld door zich kwetsbaar op te stellen met een zekere nuchterheid.

Gefeliciteerd mevr. van Geloven, het boekenpakket van Rob van Spanje komt zo snel mogelijk jouw kant op!

Niet gewonnen maar toch deze mooie boeken lezen?
Bestel snel via onderstaande link:

written by

1 reactie op Banger Sisters 11 jaar! Winnaar boekenpakket van Rob van Spanje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.