Banger Sisters is jarig, we bestaan gewoon al 12 jaar! Dat vraagt natuurlijk om een feestje! En hoe kunnen we dat nu beter vieren dan een hele maand vol geweldige leuke, mooie winacties voor onze lezers? Precies, en daarom staat bij Banger Sisters de hele maand augustus in het teken van winnen, winnen en nog eens winnen. Bij deze winactie maak je kans op een boekenpakket van uitgeverij Droomvallei. Doe mee en wie weet win jij deze mooie prijs!

De knotsgekke woonboot – Madelon Schoenmaker
Jims vader en moeder zijn gescheiden. Zijn vader is naar Brazilië verhuisd en Jim heeft hem al meer dan twee maanden niet gezien of gesproken. Hij maakt zich zorgen. Wat zou er aan de hand zijn? Gelukkig heeft hij veel afleiding. Hij woont met zijn moeder en beste vriend Bob op een zeer bijzondere woonboot met een trampoline als duikplank. Een keuken vol heerlijke dingen, naast hun bed een waterglijbaan, een hangmat aan het plafond, een filmkamer met sterrenhemel, een klimmuur en een skateboardkamer. Beleef spannende avonturen met zombies en watermonsters en ontdek wat er met zijn vader is gebeurd. Waar wacht je op? Kom snel spelen!

Elfjes in alle kleuren – Marije van den Bovenkamp
In dit boek vertellen alle elfjes iets over de betekenis van een kleur. Zo leer je wat een bepaalde kleur voor jou kan doen, hoe die kleur jou kan helpen. De auteur pleit ervoor om kinderen al voor te lezen vanaf de geboorte, omdat dit zo goed is voor het taalbegrip, de woordenschat en het leesplezier. Daarbij vindt zij het belangrijk dat jonge kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, hun fantasie voortdurend prikkelen door illustraties, afgestemd op hun leeftijd. Fantasie is namelijk rijkdom; laten we dat koesteren

 

Alle dieren verzamelen – Remda Spoelstra en Luc Houweling
Wat doet een aardvarken uit Afrika als zijn neus vast komt te zitten in een mierenhoop?
Waarom verdwijnen er schoenen op het strand van Portugal en draagt de vliegende eekhoorn een vliegeniershelmpje?

Dertig bijzondere dieren schreven hun verhaal

 

 

 

Maisha Safari – Laurence Bollen en Mugisha
Mukisa is een leergierige moslimjongen die al vanaf zijn 8e levensjaar stapje voor stapje gerekruteerd wordt om andere kinderen uit de Getto’s van Kampala te ronselen als kindsoldaat. Mukisa heeft een innige band met zijn moeder Ayana en haalt kracht uit het ware geloof en weigert de situatie te accepteren. Als het onhoudbaar wordt, is ontsnappen naar Europa zijn enige kans. Dit betekent alles achterlaten, inclusief zijn moeder en zussen. In Europa valt hij in de handen van mensenhandelaren en moet hij drugs verkopen of zijn lichaam. Ondanks deze ellende blijft hij trouw aan zijn geloof en ziet de obstakels op zijn weg als beproevingen. Lukt het hem om een tweede keer te ontsnappen en een nieuw leven op te bouwen? In dit waargebeurde verhaal stap je als lezer even in het leven van een vluchteling. Hoe is het om ontheemd te zijn en om je aan te moeten passen aan een vreemde wereld? We zoeken allemaal naar geluk. Sluit de Mukisa in en buiten jou in je hart.

 

Is dit alles? – Trenke Riksten-Unsworth
Is dit alles? borstkankerroman met feelgoodelementen Sandra Zegers en haar vriendin Tanja hebben alles wat ze altijd wensten: een man, twee kinderen en een leuke baan. Sandra schrijft boeken en Tanja heeft een eigen huisartsenpraktijk. Toch vraagt Sandra zich af: Is dit alles? Ze worstelt met haar gewicht, vindt haar echtgenoot Frank saai en opvoeden best lastig en als schrijfster verdient ze erg weinig. Dan ontdekt ze een knobbel in haar borst en vraagt zich andere dingen af: Wat zal de dokter zeggen? Zou het onschuldig kunnen zijn? En, als ze de diagnose kanker krijgt: Hoe vertellen we het de kinderen? Hoe kom ik in vredesnaam het behandeltraject door? Dat Sandra’s kinderen nog klein zijn en ze een naaldenfobie heeft, maakt alles nog lastiger. Tanja krijgt op haar werk te maken met tegenslag. De beide vrouwen maken een turbulente tijd mee.

 

De wadden in vogelvlucht – 13 eilandverhalen door diverse auteurs
Tijdens een verblijf op Texel schreven dertien auteurs elk een kort verhaal dat zich afspeelt op een van de waddeneilanden. Het levert een bundel verhalen op vol spanning, ontroering en romantiek. De waddenbundels zijn een initiatief van Marelle Boersma. Eerder verschenen ook “Paal 15” en “Aangespoelde verhalen”. Van elk verkocht exemplaar doneren de auteurs één euro aan stichting Texel Vogeleiland. Auteurs: Jolanda Gierkink, Esther van der Ham, Jacqueline van Meerten, Ramon van Huffelen, Lonneke Kossen- Groot, Anita Kroef, Nelleke Langendoen, Bertina Mulder, Marja van Osch, Annemarie Snels, Saskia Somers, Inge Spaan en Anke Verbraak. De bundel en de schrijfweek is een initiatief van Marelle Boersma.

 

 

Op hoeven en hakken – Petra Knaapen
Dat Maria een groot dierenliefhebber is, dat wist Sjef wel, maar als zij met het idee komt om minivarken Pebbles in huis te nemen, heeft Sjef zijn bedenkingen. Hij gaat uiteindelijk schoorvoetend akkoord. Pebbles krijgt een speciaal plekje in Maria’s hart, maar als haar kinderen én haar man hun huis niet meer met een minivarken willen delen, wordt zij verscheurd door loyaliteit. Maria raakt steeds verder verwijderd van haar gezin en alleen de knappe dierenarts snapt wat zij doormaakt. Maria kan niet anders dan de rotzooi die Pebbles onder het tapijt vandaan haalt onder ogen zien en drastische beslissingen nemen. Op Hoeven en Hakken is een eigentijds en romantisch boek dat alleen gedeeltelijk gebaseerd is op de avonturen rond Pebbles, het minivarken van de auteur. Maria en Sjef zijn fictieve figuren die centraal staan in dit geestige verhaal met een serieuzere ondertoon.

 

Contact! – Esther van der Ham
Vier jaar in de gevangenis is geen pretje. Zeker niet als veel van de medegevangenen je buitensluiten omdat je niet kan, niet mag praten. Toch is dit voor Emma de realiteit. Ze gaat door een storm van emoties als ze probeert haar leven weer op de rails te krijgen. Het contact met haar zus en haar moeder is verbroken. Haar kinderen ziet ze sporadisch, waar ze van baalt. Al vindt ze ook dat ze het verdient, omdat ze zichzelf ziet als een slechte vrouw. Zal ze ooit weer over zichzelf en haar verleden durven spreken? Hoe bouw je in vredesnaam weer een leven op als je zo veel vijanden hebt gemaakt? En hoe verbreek je een stilte die al zo lang duurt?

Als dat geen mooi pakket vol bijzondere boeken is!
Ook kans maken op deze gave prijs?
Stuur een mail met als onderwerp Droomvallei naar winnen@bangersisters.nl
Vergeet niet je naam en adres te vermelden, meedoen kan tot 7 september 2022

written by

3 reacties op Banger Sisters 12 jaar! Win een boekenpakket van uitgeverij Droomvallei!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.