10. Fantastisch Feestdagen Festijn- Win Kunnen krokodillen huilen van Paul Heiney

December is bij Banger Sisters een echte feestmaand, want wij vieren deze laatste maand van 2015 ons Fantastisch Feestdagen Festijn! De hele maand december gaan we elke dag prijzen weggeven. Deze keer maakte je kans op Kunnen krokodillen huilen? van Paul Heiney! Kijk snel of je hebt gewonnen!

Kunnen krokodillen huilen? – Paul Heiney
Praten bijen met elkaar?
Wie is slimmer, een kat of een hond?
Hoe maken ze die strepen in tandpasta?
Groeien planten beter als je tegen ze praat?
Waarom zoemen vliegen rond een lamp, zelfs als die lamp uit is?

Op school heb je waarschijnlijk nooit geleerd waarom wolken niet wegdrijven, waarom appels rond en niet vierkant zijn en hoelang het duurt voordat je met de bus bij de zon bent, of waarom je handen rimpelig worden in bad. De antwoorden op dit soort onvoorstelbare vragen staan in het boek Kunnen krokodillen huilen?

In Kunnen krokodillen huilen? worden driehonderd vragen beantwoord die iedereen zou kunnen stellen. Paul Heiney ontrafelt de wetenschap achter alledaagse dingen die we als vanzelfsprekend zien, en legt uit waarom de wereld en de dingen om ons heen zijn zoals ze zijn. De auteur heeft intrigerende vragen verzameld van jan en alleman en hij laat de slimste wetenschappers uitleggen hoe de natuurwetten nu eigenlijk werken bij alledaagse dingen. De hoeveelheid raadsels die ons omringt is oneindig!

Uitgeverij: Amsterdam University Press
ISBN: 9789462980716
256 pagina’s
Prijs: € 14,95

Gefeliciteerd Tom Jutte, Kunnen krokodillen huilen? van Paul Heiney komt jouw kant op!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.