image

Lisa en Arthur zien elkaar maar een keer per jaar. Hij is altijd naar haar op zoek. Zij kan niet anders dan op hem wachten…

Lisa Ames werkt in een bar in New York, hopend op haar doorbraak als actrice. Op een avond ontmoet ze Arthur Costello, een jonge arts. De twee voelen zich direct met elkaar verbonden. Maar Arthur is niet als andere mannen. Hij biecht al snel aan Lisa op dat hij nooit van haar zal kunnen houden. Door een bizarre speling van het lot, die alles te maken heeft met een oude vuurtoren, lijkt er een vloek op hem te rusten: ‘Wat er met mij gebeurt is onvoorstelbaar, maar waar…’ Tegen beter weten in besluiten ze om samen de strijd aan te gaan met de meest genadeloze vijand die er bestaat: de tijd.

Arthur Costello is een arts in opleiding in Boston en ziet zijn familie bijna nooit. Hij kijkt dan ook erg raar op als zijn vader hem plotseling bezoekt en hem meeneemt naar een vuurtoren bij Cape Cod. Hij schenkt deze aan Arthur, maar wel onder twee bijzondere voorwaarden. Hij neemt het aanbod aan en hoort tevens van zijn vader dat zijn overleden opa één van de mysteries is die met de vuurtoren verbonden is. Blijkbaar rust er een vloek op.
Nieuwsgierig als hij is kan Arthur de verleiding niet weerstaan en gaat toch op onderzoek uit. Dit had hij beter niet kunnen doen…
Hij komt terecht in een spannend avontuur, waarin hij de strijd aangaat met de tijd. Zal het hem lukken om de vloek voorgoed en op tijd op te heffen?

Op de mooie cover van ’24 Dagen’ staat vermeld dat het boek een thriller is. Maar dat dekt de lading niet helemaal. Het is tevens een liefdesverhaal en een mysterieus en boeiend relaas.
De inleiding geeft je al een goed beeld hoe de relatie met zijn vader is. Vertrouw niemand, zelfs je eigen vader niet…
Mysterieus is het gegeven waar Arthur in terecht komt. Hij leert zijn grote liefde Lisa kennen. Helaas kan hij haar maar één keer per jaar zien. Dit heeft te maken met het geheim waar hij geen weerstand aan kon bieden en de vloek die op de vuurtoren rust. Of dit genoeg is om een relatie op te bouwen is de vraag. Dan maakt Arthur ook nog kennis met een ander familielid. Deze is erg blij dat Arthur hem komt redden uit de inrichting waar hij verblijft en werpt zich op als de hoognodige schakel tussen Arthur en Lisa en een veilige thuisbasis.
Het einde is erg verrassend, een plot die je niet ziet aankomen. Onvoorspelbaar!
Erg veel meer kan ik over het verhaal niet zeggen zonder belangrijke informatie weg te geven.
Wel dat het een aangrijpend en meeslepend verhaal is, dat me vanaf de eerste bladzijde boeide. Het is een heel ander boek dan de vorige boeken van Musso, die ik ook allemaal gelezen heb. Een tikkeltje buitenaards. Zeker het meest intrigerende verhaal. Je hebt geen idee wat er allemaal staat te gebeuren. Ik heb ’24 Dagen’ dan ook in één ruk uitgelezen.
Musso heeft een heerlijke schrijfstijl en leest vlot. Korte hoofdstukken, met tussendoor prachtige citaten van beroemde personen. Hij wordt natuurlijk niet voor niets de Franse Stephen King genoemd!

Guillaume Musso (1974) is geboren en getogen in Antibes. Na zijn middelbare school werkte hij een tijdje in New York. Hij komt nog regelmatig in de Verenigde Staten, waar veel van zijn boeken zich (deels) afspelen. Musso is een van de bestverkopende auteurs in Frankrijk. Wereldwijd wordt zijn werk in 36 landen uitgegeven en zijn er al meer dan 19 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.

Uitgeverij: A. W. Bruna
ISBN: 9789400507081
Aantal pagina’s: 296
Prijs: €15,00

 

[bol_product_links block_id=”bol_56ffc10dd0b17_selected-products” products=”9200000051724819″ name=”24 Dagen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.