65_-_Billy_Crystal

‘Nu ik vijfenzestig ben, kan ik alles nog wat ik op mijn vijfendertigste deed. Als ik kon onthouden wat die dingen waren’. Billy Crystal en miljoenen babyboomers hebben dit keerpunt in hun leven bereikt of zullen het binnenkort bereiken. Vol humor en mededogen beschrijft Crystal de absurditeiten en uitdagingen van het ouder worden aan de hand van de sprekendste gebeurtenissen uit zijn eigen, memorabele leven.

Hoe koop je je eigen plekje op een begraafplaats? Hoe lang kun je wakker blijven tijdens een theatervoorstelling? Dit boek is een directe aanval op de vernederingen van het ouder worden door een komiek die al veertig jaar het lief en leed van een generatie weet te vangen.
Bette Midler: ‘Billy Crystal is een monument. Ik dank God dat hij dit hilarische en emotionele boek heeft geschreven. Nu hoef ik het tenminste niet meer te doen en kan ik iedereen nog steeds iets persoonlijks geven met kerst’.
Robin Williams: ‘Dit boek is ongelooflijk grappig en echt uniek. Een Hollywood-autobiografie met slechts één vrouw, geen rehab, een liefdevolle familie en trouwe vrienden’.

’65’ Is een prachtige biografie. Billy Crystal is een veelzijdige man, van veel markten thuis. Hij is komiek, acteur, producent, regisseur en schrijver. Speelde in diverse films, zoals ‘ When Harry met Sally’, ‘City Slickers’ en ‘Analyze This’. Maar liefst negen keer presenteerde hij de Oscars. Op zijn eigen unieke manier.
Dat hij ook nog eens vol humor zit, blijkt wel uit dit boek. Regelmatig lag ik in een deuk om de komische beschrijvingen en situaties.

Het boek begint op zijn 65e verjaardag, een eerste blik in de spiegel ’s morgens. Hij schrikt zich bijna dood. Alle ongemakken van het ouder worden, maar ook de voordelen passeren de revue.
Crystal ontpopt zich als een (h)eerlijke meesterverteller. Het boek is erg onderhoudend en geweldig om te lezen.
Je kunt bijna geen onderwerp bedenken of het wordt in het boek besproken. Van zijn jeugd tot aan het ontmoeten van zijn grote liefde, waar hij nu nog steeds mee getrouwd is. De lange carrière als stand-upcomedian in een moeilijke tijd waarin hij bijna niets verdiende. En toch een gezin moest onderhouden.
Totdat hij ontdekt wordt en heel de wereld geniet van zijn films, zowel als acteur als regisseur.
Het boek wordt geïllustreerd met foto’s, waardoor je een goed beeld krijgt van zijn privéleven. Nu ben ik altijd al fan geweest van Billy, maar het is zo leuk om te lezen hoe hij zo ver gekomen is.

Het is een boek geworden van een veelzijdige man met een interessant leven. Het Joodse geloof, wat hij praktiseert. Waar hij over nadenkt, zijn beweegredenen. Hij denkt zelfs na over de aankoop van zijn eigen graf. Veel meer kan ik er niet over zeggen, zonder al teveel weg te geven.
Zelfs als je géén fan bent of Billy Crystal niet eens kent, zul je genieten van deze fantastische biografie. Ook als je nog geen 65 bent…

Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers BV.
ISBN: 9789400503991
Prijs: € 19,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.