Drägan

Bloed tegen de autoruit… De nachten van Jill worden regelmatig geteisterd door een nachtmerrie over het ongeluk waarbij ze haar moeder verloor. Haar vader heeft ze nooit gekend.

In de nacht nadat ze zestien is geworden, schrikt Jill wakker. Ze gaat naar het slaapkamerraam en ziet buiten de schim van een draak! Ervan overtuigd dat ze droomt, gaat ze ernaartoe en ontmoet de Drägannymare Jordian, een drakenridder uit Drägan Duma. In die parallelle wereld zijn draken een verbond met de mensen aangegaan om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden.
Jill blijkt door haar bloedlijn van vaders kant voorbestemd te zijn om in Drägan Duma opgeleid te worden tot Drägnnymare. Ze krijgt slechts een paar dagen de tijd om te beslissen of ze dit werkelijk gaat doen.
Verward blijft ze achter. Moet ze alles wat ze kent achter zich laten en de overstap maken naar het onbekende Drägan Duma?

Zij Die Hoort is het eerste deel van de meeslepende trilogie Drägan Duma, een vreemde wereld waar een grote verantwoordelijkheid op Jills schouders gelegd wordt.Jill woont na jarenlange ellende, dat pleeggezin heet, met drie vrienden in een kraakpand, of nou ja drie vrienden? Twee vrienden Jacco en Nina, en Virola.
Virola en Jill namelijk zijn als water en vuur.
Wanneer Jill op een dag naar buiten over het weiland heen kijkt en een draak denkt te zien verklaard ze zichzelf voor gek en gaat weer verder waar ze mee bezig was.
Tot er toch wel hele rare dingen zich gaan afspelen rondom Jill en ze wéér een draak ziet.
Wanneer ze in slaap valt komt ze in Drägan Duma terecht, wat een wereld vol draken en vreemde wezens is, en is op zijn zachtst gezegd verbijsterd over wat ze allemaal ziet.
Ze krijgt te horen dat ze erg belangrijk is voor Drägan Duma en krijgt twee dagen de tijd om een keuze te maken. Of ze komt in Drägan Duma wonen en moet alles achterlaten wat haar lief is, of ze blijft op deze wereld en doet voor altijd afstand van haar bijzondere bloedlijn en krachten die ze in Drägan Duma zou bezitten.
Wanneer ze wakker wordt beseft ze dat dit allemaal een droom is geweest, natuurlijk was het een droom, het zal wel komen doordat ze zoveel boeken over draken leest en bovendien…. draken bestaan niet eens.

Een ontzettend leuk gegeven vind ik dat Jill al vanaf het begin van het verhaal gek is op draken en daarover alles dat los en vast zit wil lezen of hebben, in tegenstelling tot veel andere verhalen waarin iets pas later tot uiting komt.
Het is erg humoristisch geschreven en vooral de communicatie tussen draak en ruiter zijn erg vermakelijk.
De karakters in het boek zijn erg mooi uitgeschreven en maken dat je Drägan Duma en zijn bewoners voor je kunt zien en je echt ín die wereld bevind.
De gebeurtenissen volgen elkaar razendsnel op en maken dat je blijft lezen, omdat er zo ontzettend veel gebeurd dat je bijna bang bent iets te missen als je het boek weglegt.
Ik ben erg benieuwd naar het tweede deel van deze trilogie want dit debuut is zeker een aanrader voor een ieder die gek is van draken verhalen.

Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9491300245
Prijs: € 17,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.