Ademloos verlangen – Marion Thomas

“Ik wil zo graag doen, wat andere meiden van mijn leeftijd ook doen. Een bijbaantje, school volgen zonder constant ziek te zijn en ook eens spontaan uitgaan. Waarom lukt me dat nou niet? Waarom moet ik leren accepteren dat ik chronisch ziek ben? Ik wil dat helemaal niet!”

Marion is pas achttien jaar als blijkt dat ze ernstig astma heeft. Een leven zoals haar leeftijdsgenoten leven, zit er niet in voor haar. Dat doet pijn. Maar wat lukt nog wel? Hoe gaat ze ermee om? Lees haar dagboek en zie hoe ze keer op keer weer terug vecht om ook mee te kunnen draaien in de maatschappij.

Marion Thomas (23) woont in Den Helder aan de kust. Hier heeft ze haar astma beter onder controle dan in haar vorige woonplaats, Woerden. En blijkt schrijven haar uitlaadklep voor haar chronische ziekte. ‘Ademloos verlangen’ is haar eerste boek.

Ademloos verlangen neemt je mee in het leven van Marion, een jonge vrouw die kamp met de ziekte astma. In dagboek vorm vertelt ze de over wat de ziekte voor haar betekend, hoe ze dingen zou willen doen die niet kunnen, maar vooral over haar vechtlust en hoe ze een manier vond om met haar ziekte om te gaan. Zo gaat ze, samen met haar zus die ook astmapatiënt is, naar een kuuroord in Davos, Zwitserland. Na hun thuiskomst terug in Nederland besluite ze samen naar de kust te verhuizen, wat een goede keuze blijkt te zijn.

Ademloos verlangen is in vele opzichten een bijzonder boek. Zo begint elk hoofdstuk met een gedicht. Daarnaast zorg de manier van schrijven dat je als het ware een kijkje krijgt in het leven van Marion. Je leeft met haar mee, met situaties waarin ze het graag zo anders had gezien, maar ook met problemen waar Marion tegen aan loopt maar ondanks dat zichzelf prima weet te redden. Het boek laat zien dat er met astma goed te leven is als je daar je dromen en eisen op af stelt. Marion blijkt een vechter en weet voor zichzelf een mooi leven te creëren, ondanks haar ziekte astma. Een boek wat nuttig is om te lezen voor mensen die zelf of in hun omgeving te maken hebben met deze ziekte, maar ook gewoon een mooi boek om te lezen.

Uitgeverij: Kaft Media
ISBN: 9789491061295
170 pagina’s
Prijs: € 14,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.