unnamed

NOGMAALS WAARSCHUWING!!!

Beste lezer,

Als je houdt van verhalen die goed aflopen, lees dan maar iets anders! Laat je niet misleiden door het vrolijke begin van dit boek, want dan kom je bedrogen uit. In dit boek krijgen Violet, Claus en Roosje te maken met een Ongelooflijk Dodelijke Gifadder, een vlijmscherp mes en een persoon die ze het liefst nooit meer zouden zien. Ik moet deze tragedie wel opschrijven, maar jij mag dit boek best terugzetten. Kies liever iets vrolijkers uit!

Vriendelijke groeten,

Lemony Snickets

3

Na het vreselijke nieuws van hun ouders, die waren omgekomen bij een brand. Volgt in deel één de verschrikkelijke belevenis bij hun eerste nieuwe voogd, graaf Olaf die een afschuwelijk plan had bedacht om hun enorme fortuin te kunnen bemachtigen, waar ze gelukkig een stokje voor konden steken. Maar omdat hij voortvluchtig was en had gezworen het fortuin in handen te krijgen, sliepen de Baudelaire-wezens nou niet echt lekker. Meneer Poe bracht ze dit keer naar een ander familielid op het platteland, dr. Montgomery. Hij is de broer van de neef van hun overleden vader. Dr. Montgomery was een geleerde en bestudeerde herpetologie. Al gauw horen ze van oom Monty dat ze over 10 dagen naar Peru vertrekken. Hun hulp is nu heel erg welkom, omdat zijn topassistent geheel onverwachts ontslag had genomen. Nu zou wel een zekere Stefano hem komen helpen, maar dat is pas over een week en er was nog genoeg te doen. Allereerst kregen ze ieder een aparte kamer en mochten met spullen die in huis stonden het zelf inrichten. Zou het dan nu even afgelopen zijn met de pech die de Baudelaire-wezens altijd hebben? Dan ontmoeten ze de “De Ongelooflijk Dodelijke Gifadder in de slangenserre. Hij had zelf de grendel met zijn staart opengemaakt, gleed op tafel en beet in de kin van Roosje… Alweer stel ik de vraag, “Hoeveel pech kunnen de Baudelaire-wezens in hun leven hebben? Hoe gaat dit aflopen?

4
Het tweede deel is zelfs spannender dan het eerste deel. Je weet dat de Baudelaire-wezens enorme veel pech hebben, maar je weet ook dat ze best heel erg slim zijn en elkaar prima kunnen helpen met het oplossen van hun problemen. Dit keer hebben ze echt elkaars hulp nodig. Weer worden alle moeilijke woorden netjes en simpel uitgelegd. En de schrijver waarschuwt je meerder keren om het boek aan de kant te zetten, zodat je zelf een mooi einde kan bedenken. Maar natuurlijk lees je verder. Want je wilt echt weten, hoe ze het ook dit keer hopelijk weer gaan redden uit hun afschuwelijke belevenis. Ook in dit boek staan weer super mooie tekeningen die je een beeld geven van het verhaal. Een verhaal wat alle aparte, bijzondere en anders dan andere kinderen zeker moeten lezen. (De normale kinderen mogen het ook lezen hoor, maar je bent wel gewaarschuwd. Dit is een verhaal met geen goeds aan het begin, niets goeds in het midden en al helemaal geen goed eind!)

Uitgeverij: Uitgeverij TerraLannoo BV
ISBN: 9 789401 444644
Aantal pagina’s: 184
Prijs: € 9,99

[bol_product_links block_id=”bol_595a233daf2bc_selected-products” products=”9200000075963694″ name=”Afschuwelijke avonturen – Het treurige tweede boek – Lemony Snickets” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

1 reactie op Afschuwelijke avonturen – Het treurige tweede boek – Lemony Snickets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.