9200000026379544

Aiya groeit op bij vrijheidsstrijders, die hun land van het juk van Grootheer Vicor willen bevrijden.
Wanneer Aiya ziet hoe haar geliefde op gruwelijke wijze door Vicors soldaten wordt afgeslacht, zweert ze wraak.

Als de rebellen horen van plannen voor een magische aanval waarmee de Grootheer hen voorgoed wil vernietigen, besluiten ze Aiya als spion naar het hol van de leeuw te sturen.
Aiya grijpt die gevaarlijke missie met beide handen aan, zo kan ze niet alleen de aanvalsplannen onderscheppen, maar hoopt ze ook dicht genoeg bij de Vicors te komen om haar geliefde te wreken.

Vermomd als edelvrouwe weet zij het kasteel binnen te dringen.
Tijdens haar zoektocht naar de aanvalsplannen doet ze echter een verbijsterende ontdekking, die haar voor een onmogelijke keuze stelt.
Zal Aiya in staat zijn te kiezen of zal haar wraaklust voor haar beslissen?

In een bestaan vol intrige en bedrog, waar elke keuze een dodelijke prijs heeft, is Aiya’s Strijd nog maar net begonnen.

Jolien Tonnon schept een wereld waarin de grenzen tussen goed en kwaad langzaam maar zeker vervagen. Aiya’s Strijd is een roman over mensen die hun leven door het lot laten bepalen, en zij die het in eigen hand nemen.

De woede van Aiya spat uit het verhaal vandaan waardoor het verhaal een stuk intenser word.
Ze moet haar rol als vrouwe Farah blijven volhouden ook al heeft ze het gevoel dat haar ware identiteit al ontdekt is.
Ook haar woede jegens Heer Vicor helpt daar helemaal niets bij, in tegendeel juist want het liefst zou ze hem meteen ombrengen als ze de kans had.
Vraag blijft of het haar lukt om haar woede in toom te houden of dat ze haar missie verpest doordat ze aan haar woede toegeeft en daarnaar handelt.
Ze word ondertussen voor onmogelijke keuzes gesteld , vraag is of ze echt zo sterk is als dat zij en haar medestrijders dachten, of dat ze gruwelijk faalt in hun opzet haar te laten infiltreren in de familie om zo de aanvalsplannen te onderscheppen en te verijdelen.
De haat/liefde gevoelens vervagen soms en dan is ze even van haar pad af maar gelukkig vind ze die vaak snel weer terug maar hoe vaak nog?

Om héél eerlijk tegen je te zijn, toen ik de achterflap tekst las dacht ik meteen ‘nee, niet mijn genre, grootheren, landgoederen, strijd en vrijheidsstrijders….’ maar eerlijk is eerlijk ik ben ontzettend dankbaar dat mijn collega hem ongevraagd toch voor mij heeft meegenomen want ook dit is weer een ontzettend verrassend goed boek.
Zo zie je maar de achterflap zegt ook niet alles.

Ook in dit verhaal is het weer perfect gelukt om je gevoelens ,over de personen en gebeurtenissen die gaande zijn, het hele verhaal door alle kanten op te gooien.
De haat jegens Heer Vicor druipt overal doorheen en dan speelt hij weer de lieve ‘vader’ zelve en dan zwicht je weer voor zijn charmes om vervolgens weer iets te doen waardoor de haat weer oplaait.
Het belangrijkste dat ik de emotie- en snel-lezers nu ga meegeven is dit: zodra je het einde van het verhaal nadert waar alles in een explosie van gebeurtenissen en onthullingen komt, let er dan op dat je niet té snel wilt lezen omdat je wilt weten wat er gaat gebeuren en hoe het afloopt. Je gaat onbewust “nutteloze”zinnen overslaan om aan het eind te komen dat o zo ontroerend en bepalend is.

Uitgeverij: Zilverbron
Prijs: € 19,95
Pagina’s: 392
ISBN: 9490767522

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.