9200000026848226

Milan woont in het afgelegen dorpje Hoven. Als bovennatuurlijke ziener heeft hij, ondanks zijn jonge leeftijd, de taak op zich genomen de verloren geesten in het dorpje te ondersteunen. Wanneer een duisternis over Hoven valt, vermoedt Milan dat een pas in het dorp verschenen meisje er iets mee te maken heeft.

Eva is net in Hoven komen wonen en vanaf het allereerste moment vindt ze het een hel. Het dorp is suf, de mensen zijn saai en ze mist al haar vrienden, die ze door de verhuizing achter heeft moeten laten. Maar als zij overal vreemde schaduwen ziet, beginnen haar problemen pas echt.

Milan en Eva ontdekken al snel dat ze de handen ineen moeten slaan als zij de dreiging van hun vijand, de Hellehonden, willen tegengaan. Ze zoeken contact met mensen en geesten en raken steeds dichter betrokken bij de mysterieuze geestenwereld en zijn vreemde bewoners.

Zijn ze nog op tijd om meer slachtoffers te voorkomen? Of zullen ook zij ten prooi vallen aan de Hellehonden?

Eva haar wereld stort voor haar gevoel compleet in wanneer ze met haar vader naar het stadje Hoven moet verhuizen in verband met zijn baan.
Haar moeder zegt haar werk niet zomaar achter te kunnen laten en later achter ze aan te komen en niet al te lang terug is haar hond Balthazar overleden.
In het stadje aangekomen weet ze niet waar ze het zoeken moet, geen vertier geen vriendinnen, een nieuwe school waar iedereen blijkbaar alles al van haar weet, maar andersom helemaal niets.
Het lijkt onmogelijk om hier te kunnen aarden en ze is dan ook erg blij als ze al snel vrienden maakt met Stefan en Roxy.

Wanneer ze het huis betrekken en zij haar kamer gaat uitzoeken hoort ze vreemde geluiden en gaat op zoek waar die vandaan komen, boven aangekomen hoort ze gegrom en schiet er een levensgrote zwarte wolf langs haar heen.
De dagen erna blijft eva de wolf keer op keer bij haar huis langs zien lopen en het jaagt haar angst aan, ‘wat moet dat beest toch van me’.

Milan woont in het stadje en helpt dolende geesten over naar de geestenwereld, op zijn zesde levensjaar ontmoette Milan voor het eerst een geest in de vorm van de vos Crevan die nu altijd bij hem is, wanneer Eva in het dorpje komt wonen veranderen er behoorlijk wat dingen in de geestenwereld en hij verdenkt haar ervan de oorzaak te zijn, hij vertrouwd haar voor geen cent en gaat op onderzoek uit om erachter te komen wat er met haar aan de hand is.

De scheidingslijn tussen de geesten-wereld en de levende-wereld is flinterdun maar evengoed is het een erg goed geschreven verhaal en behoorlijk spannend.
Soms valt de spanning in het verhaal wel een beetje weg waardoor je aandacht wat verslapt, maar al snel pakt Daniel de draad weer op en zit je weer in een spannende wondere wereld.
Aan goden en mythische wezen geen gebrek. De wezens en goden zijn erg mooi echt in het verhaal verwerkt. Door de geschiedenis die erin verweven zit komt het geheel erg mooi en interessant over.
Niets en niemand is in dit verhaal wat het lijkt en aan het eind worden bepaalde dingen je pas duidelijk.

Een mooi debuut in de YA wereld waardoor hopelijk de mythische wezens weer tot bloei komen.

Uitgeverij: Zilverbron
Prijs: € 17,95
Pagina’s: 276
ISBN: 949076759X

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.