9200000022055371

Cleo van Laerhoven gaat vijf maanden studeren aan de University of Alberta in Canada.
Ze heeft het aanvankelijk enorm naar haar zin, tot een van Cleo s docentes op een ochtend dood wordt aangetroffen.

De politie denkt in eerste instantie aan zelfmoord,maar als korte tijd later ook haar assistente op gruwelijke wijze sterft, wordt er een moordonderzoek gestart en slaat de sfeer op de campus om.
En niet alleen de sfeer: na een prachtige Indian summer verdwijnt de wereld onder een dik pak sneeuw en daalt de temperatuur tot ver onder het vriespunt.
Cleo raakt verstrikt in een web van intriges, waarin niemand is wie hij lijkt te zijn.
Lukt het haar de Canadese kou te trotseren en de campus levend te verlaten?

Cleo is helemaal in haar nopjes met haar buitenlandse studie in Canada, en voelt zich al snel helemaal thuis op de universiteit.
Nadat de eerste lesdag is geweest en de eerste indrukken zijn opgedaan krijgt de school een verontrustend bericht, een lerares zou dood gevonden zijn, later blijkt het Cleo haar lerares van het vak ‘extreme make-over’ mevrouw Amy Branning te zijn.
Keith, een lieve grappige jongen die veel op de universiteit doet, wordt hiervoor opgepakt en waarom kan Cleo zelf niet eens verklaren, maar ze vind dat ze er alles aan moet doen om Keith uit de gevangenis te halen.
Wanneer er een feest gegeven word gaat ze daar met haar vriendinnen Mia, Gerline heen, en komt ze Matthias tegen die heel raar reageert wanneer ze verteld dat ze stiekem zelf onderzoek aan het doen is naar de moord en wat ze heeft ontdekt, hij laat haar beloven dat ze hiermee stopt omdat het te gevaarlijk is.
Ze gaat toch weer op onderzoek uit en wanneer ze iets vreemds opvangt van de assistente van Branning en dit doorgeeft aan de politie, word het meer dan een ver van haar bed show.
Toch is ze nog altijd niet klaar met zich ermee bemoeien en pas dan blijkt dat er iemand minder oprecht is dan diegene deed voorkomen.

Ook komen er nare berichten van het thuisfront, Cleo zou vijf maanden in Canada blijven voor haar studie maar er word geëist dat ze naar huis komt omdat het niet goed zou gaan thuis.
Cleo piekert her niet over, net nu ze helemaal gesetteld is en haar studie begint te lopen? Nee mooi niet, daar heeft ze absoluut geen oren naar.
Toch blijft het thuisfront in haar hoofd spoken, wat is daar aan de hand? en waarom nu ineens?

Met de juiste dosis informatie en spanning weet Nathalie Pagie weer een voortreffelijke thriller de leeswereld in te knallen.
Door de korte hoofdstukken, wat ik echt één van de krachten van haar boeken vind, weet ze je scherp en te houden tot het eind.
Dit is, ondanks dat het een totaal ander verhaal dan ‘de toneelclub’ is, weer een echte Pagie, en weet je bijna ook zonder haar naam op de cover te zien dat het een thriller van haar hand is door de bepaalde schrijfstijl die ze heeft.
De manier waarop de karakters, omschrijvingen van de omgevingen en gebeurtenissen worden beschreven maakt dat je je compleet in het verhaal kunt inleven met alle beelden zoals ze bedoeld zijn.
De spanningsboog is perfect opgebouwd en houd het tot het eind spannend. Af en toe laat
Pagie de spanning iets vieren zodat je weer even ‘op adem kunt komen’ om vervolgens weer vol gas de spanning erin te gooien.
Tot vrijwel naar het eind toe verdenk je verschillende personen van de moorden en achterbakse spelletjes, maar die blijken het achteraf niet te zijn.
Dit is zeker een waardig opvolger van ‘de toneelclub’ en ik raad ze zeker allebei aan, een sterke thriller van Nederlandse bodem is altijd goed.
Kortom: Spanning tot het eind, mooi opgebouwd en perfect beschreven karakters en omgevingen waardoor je er helemaal in zit. weer een pareltje om aan je thriller collectie toe te voegen.

Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 256
ISBN: 9022567788
Prijs: € 15,00

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.