ALARM!
Er loopt een boekenbijter rond.
Help Koen Konijn met het opsporen van de stiekeme boekenbijter die gaten bijt in AL zijn boeken!
De boekenbijter houdt vooral van…
● Dikke boeken ● Dunne boeken ● Ronde boeken ● Vierkante boeken ● Grappige boeken ● Gekke boeken ● ALLERLEI boeken.
Benader hem voorzichtig als je hem hebt gevonden, straks knabbelt hij ook aan jou!

Koen Konijn is nog steeds een grote boekenverslinder. Hij houdt werkelijk van alle boeken die er bestaan en leest dag en nacht. Maar zijn baby broertje Kenny maakt nogal veel lawaai en haalt hem telkens – tot Koens grote ergernis – uit zijn verhaal. Hoe groter Kenny word, hoe lastiger hij het voor Koen maakt om een boek te lezen.

Om aan zijn broertje te ontsnappen en tot rust te kunnen komen probeert Koen zich overal te verstoppen, maar dat werkt natuurlijk niet. Als enige uitweg ziet hij de bibliotheek, want daar komt hij altijd tot rust. Wanneer hij een geleend boek wil inleveren, ziet hij echter dat er een grote hap uit genomen is. Hij rent snel naar huis, zet zijn speurdershoed op en gaat gelijk op zoek naar sporen van de boekenbijter, want hij wil hem snel ontmaskeren. Dan leidt een spoor van kapot geknaagde boeken hem naar de dader…

Wie ooit het schattige Gezocht: Koen Konijn, boekenboef van MacKenzie heeft gelezen is – ondanks dat hij eerst een beetje stout is – gelijk fan van het schattige konijntje met zijn ‘I love books’ t-shirt en zijn onverzadigbare passie voor boeken.
Waar Koen Konijn in het vorige boek de slechterik was die boeken stal, is nu hij het slachtoffer. Zijn boeken worden allemaal stukgebeten door zijn broertje. Gelukkig heeft Koen hier een handige oplossing voor en groeit hij zelfs dichter naar zijn broertje toe. Dit is erg aandoenlijk om te zien.
Het is tevens een mooi detail dat hij zijn eigen zakgeld gebruikt voor het cadeau voor zijn broertje. Wat wij als ouder ook lief vinden is dat Koen zelf door zijn vader weer met een boek beloond wordt voor zijn lieve oplossing en het opmaken van zijn eigen zakgeld. Dit zouden wij ook doen in dezelfde situatie, waardoor wij ons weer kunnen identificeren met de personages.

Beide boeken zijn afzonderlijk te lezen, maar zijn qua illustraties en vormgeving in dezelfde stijl, waardoor het zeker het allerleukste is om ze als setje bij elkaar te hebben. Onze zoon was gelijk al bij de eerste prent – die twee pagina’s besloeg – fan van de illustratie waarop stapels boeken zijn geïllustreerd. De kracht in de illustraties zit hem ook in het gebruik van felle kleuren en veel kleine details die kinderen graag ontdekken in een boek.

ALARM! Koen Konijn en de stiekeme boekenbijter is een grappig verhaaltje met een vertederend slot en prenten waarin heel veel te beleven valt. Hij is niet spannend, maar echt een heerlijk verhaaltje om voor te lezen voor het slapen gaan.

Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000373390
Pagina’s: 32
Prijs: €14,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.