53c7276561b1a0.22022232

In de Nieuwe Wereld moet je vechten voor je leven… Penryn heeft haar zusje bevrijd uit de gruwelkelder van het engelenhoofdkwartier. Maar Paige is veranderd in een monster – met bloederige gevolgen. Paige vlucht. De mensen zijn doodsbang voor haar. Op zoek naar haar zusje, dolend door de lege straten van San Francisco, komt Penryn achter het geheime plan van de engelen. Ze ontdekt dat ze ver willen gaan in hun zucht naar macht, gruwelijk ver… Ondertussen jaagt Raffe op zijn vleugels, hij heeft ze nodig om zich weer bij de engelen te voegen en zijn plek als een van hun leiders in te nemen.
Kiest hij voor zijn vleugels of helpt hij Penryn te overleven?

‘Gruwelijker, ontroerender en heftiger dan deel één’

Nadat Raffe met zijn demonenvleugels Penryn voor de verzetsauto heeft neergelegd om bij haar familie te zijn vlucht hij.
Wat hij echter niet weet is dat Penryn niet dood is maar verlamd en in de verzetsauto weer
tot leven komt.
Ze komen in een oud schoolgebouw terecht om zich daar te verschuilen voor de engelen en schorpioenwezens maar doordat Penryn door ‘de demon zelve’ is neergelegd bij de auto word ze constant ondervraagd over wat ze weet en hoe goed ze Raffe eigenlijk kent, het kost al haar wilskracht om onjuistheden over hem voor zich te houden en te doen of ze niets van hem weet.
Penryn bewaard Raffe’ zwaard om hem aan hem terug tegeven omdat ze weet hoeveel het voor hem betekend, maar het zwaard heeft zich aan Penryn gehecht toen ze haar meenam en laat Penryn dingen zien waar ze geen weet van had, ze kan voelen wat Raffe voelde, ze kan zien wat hij op bepaalde momenten heeft gedaan zonder dat zij daar weet van had en dat maakt dat ze zich nog sterker verbonden voelt met Raffe dan hiervoor.
Penryn’ zusje word gezien als monster en vlucht de bossen in, Penryn onzeker over haar lot achterlatend.
Penryn weigert echter om nutteloos af te wachten en verzint een list om weer in de engelenburcht terecht te komen, ze komt daar terecht als een ‘accessoire’ van de aartsengel üriel en tot haar blijdschap en schrik ziet ze Raffe daar ook verschijnen.
Voor Raffe is de schok echter groter dan die van haar omdat hij dacht dat ze dood was.
De jacht op zijn vleugels en haar zusje gaat onverminderd verder en de strijd word alsmaar heviger door de naderende apocalyps.
Raffe en Penryn trekken steeds meer naar elkaar toe wat voor mooie maar ook vreselijke momenten zorgt.

Dit deel is een stuk heftiger dan deel één, deel één bevatte al ingrediënten voor een goede nachtmerrie, maar dit deel gooit er nog een schepje bovenop, de strijd word grimmiger en gruwelijker dan ooit tevoren.
Moorden,honger,angst en paniek voeren de boventoon maar ook het deeltje genegenheid en liefde ontbreekt hier niet.
Het is mooi hoe de schrijfster een perfecte balans heeft weten te vinden tussen de gruwelijke gebeurtenissen en de liefdevolle gedachten en gebeurtenissen in het verhaal, het wisselt elkaar perfect af zodat je niet overstelpt word met het een of het ander.
De cover van de boeken zien er ontzettend mooi uit en lokken je naar binnen.
Er is geen ontsnappen meer aan, Angelfall behoort nu tot een van mijn favorieten en ik ben zéér benieuwd naar het laatste deel van de trilogie.

Uitgeverij: L.S. Amsterdam
ISBN: 9789021809373
303 Pagina’s
Prijs: € 17,95

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.