52f050e4b68a44.57780389

De engelen van de apocalyps hebben de macht overgenomen in de wereld, en het is een chaos. Overdag schuimen bendes de straten af, ’s nachts heersen angst en bijgeloof. Wanneer Penryns kleine zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, grijpt Penryn in: ze zal alles doen om haar zusje terug te krijgen.

Maar daar heeft ze hulp voor nodig… en die hulp komt uitgerekend van Raffe, een engel zonder vleugels… Penryn en Raffe zijn vijanden, maar samen ondernemen ze de gevaarlijke tocht naar het hoofdkwartier van de engelen. Waar is Penryns zusje? En kan Raffe ooit zijn vleugels terugkrijgen?

‘Een ijzersterk begin van de trilogie Angelfall’

Wanneer Penryn met haar moeder en zusje op de vlucht is geslagen voor de rellen en bendes stuiten ze onverwachts op vechtende engelen. Er zijn zes engelen aan het vechten vijf tegen één, bij de engel die alleen is worden de vleugels afgehakt en wanneer Penryn’ zusje een kreet van afschuw geeft worden ze ontdekt. Penryn besluit de gewonde engel te helpen en gooit hem zijn zwaard toe, maar op datzelfde moment word haar zusje door de andere engelen ontvoerd en haar moeder vlucht. Haar moeder is al zolang Penryn zich kan herinneren gestoord en beweerd met de duivel te praten en overal monsters te zien. Penryn besluit de gewonde engel mee te nemen in de hoop dat hij de aanval overleeft en haar kan vertellen waar ze haar zusje hebben heen gebracht.

De Engel is op sterven na dood maar overleefd de aanval wonder boven wonder. De engel heet Raffe en na veel dreigementen en het beschadigen van zijn o zo geliefde vleugels besluit hij haar te helpen haar zusje te vinden, zolang zij hem helpt zijn vleugels, die ze ook heeft meegenomen, weer aan zijn lijf te krijgen. Ze komen vast te zitten in een verzetskamp en mogen niet eerder gaan dan dat het kamp opgebroken word, uit voorzorg dat de locatie bekent word. Maar dat duurt Penryn te lang want ze moet haar zusje vinden. Raffe en zij ontsnappen en hij weet haar de engelenburcht in te krijgen.

Af en aan komt Penryn’ moeder weer tevoorschijn en helpt haar, wanneer ze daarna weer spoorloos lijkt te verdwijnen. Gelukkig vinden ze in de engelenburcht iemand die zijn vleugels weer aan wil zetten, Penryn vertrouwd de boel niet maar zegt daarover niets tegen Raffe. Wanneer hij meegenomen word om zijn vleugels aan te zetten gaat Penryn tegen al zijn bevelen in op zoek naar haar zusje. Haar zusje vind ze, maar niet zoals ze had gehoopt en Raffe heeft inderdaad vleugels aangezet gekregen maar niet die van hemzelf. In een gevecht met schorpioenengelen word Penryn gestoken door zo’n monster en het is net of ze dood is, Raffe brengt haar lichaam naar de verzetswagen en vlucht daarna.

Een ijzersterk begin van de trilogie Angelfall. Het raast voort en is vanaf het begin af aan gruwelijk, spannend en meeslepend. Voor fans van Divergent en Twilight zeker een aanrader. Het verhaal is zowel hartverscheurend als spannend maar er zitten ook hartverwarmende momenten in en ook de gruwelmomenten ontbreken zeker niet.. ik zou zeggen nachtmerrie waardig. De cover is ontzettend mooi en zet meteen aan om het boek mee te nemen.

Uitgeverij: L.S. Amsterdam
ISBN: 9789021809359
271 Pagina’s
Prijs: € 17,95

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.