Welkom op Oerknal Eiland, een gi-ga-geheime plek waar de dinosaurussen nooit uitstierven! Op deze geheimzinnige plek staat een laboratorium waar de dinosaurussen die op het eiland leven bestudeerd en beschermd worden. Maar nu is er een ramp gebeurd: er wordt een klein T-rexje vermist! Zijn ouders zijn ten einde raad en hebben het hele eiland al overhoop gehaald om hun kind te vinden. De Stiltons, die deel uitmaken van een speciaal onderzoeksteam, zullen haast moeten maken met het vinden van de babydino, want als pap en mama T-rex zo doorgaan, blijft er van het eiland straks heel weinig over…

Geronimo is aan het werk in een oud piratengaljoen, dat dienst doet als het hoofdkwartier voor het DINO (het Departement voor Informatie over Natuurhistorie en Oorsprong), als hun hulp wordt ingeroepen. Het lieve kleine aaibare T-rexje Prins T is vermist en zij moeten hem zoeken.
Het hele team staat te popelen, behalve de bange Geronimo.
Via een donkere ondergrondse tunnel komen ze aan op het beginpunt van hun reddingsmissie, waar ze schrikken van de ravage die papa en mama T-rex hebben aangericht.

Geronimo is de eerste die een spoor weet te vinden; een bandana van de slechte piraat Boston Blake. Zou hij met de verdwijning van Prins T te maken hebben?

Dit is het begin van een spannend en levensgevaarlijk avontuur. Ze worden bijna vertrapt door een grote kudde pachycephalosaurussen, nog net niet de lunch van een kudde hongerige compsognathussen en worden in het nauw gedreven door de ouders van Prins T. Zullen ze deze missie wel kunnen voltooien op het gevaarlijke Oerknal Eiland, terwijl papa en mama T-rex het hele eiland overhoop halen en de andere dinosaurussen opjagen?

Babydino vermist zorgt op een leuke manier ervoor dat je kind – met plezier – zijn leeskilometers maakt. De speelse lettertypes, vrolijk gekleurde prenten met prachtige dinosaurussen weten veel kinderen aan te spreken. Tevens leren kinderen her en der nog een leerzaam feitje over de dinosauriërs.
Het boek heeft een mooie spannende hardcover en is niet te dik en niet te dun. Zelfs als een kind niet van lezen houdt, dan vergeten hij door de speelse vormgeving nog dat hij eigenlijk aan het leren is en het werkt tevens ontspannend. De Stilton boeken weten kinderen echt mee op reis te nemen in de wereld die zich afspeelt in de boeken.

Babydino vermist is geschikt voor kinderen tussen de 7 – 9 jaar oud.

Uitgeverij: TDM-Publishing
ISBN: 978-90-8592-550-7
Pagina’s: 91
Prijs: €10,95

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.