Bad_Boy

Bad Boy is het verhaal van Amir Salim, een schuchtere jongeman uit een volkswijk die transformeert tot een van de meest gevreesde en geroemde kickboksers aller tijden.
Niets of niemand lijkt hem hierbij in de weg te staan, tot hij ten val komt wanneer hij ervan wordt beschuldigd een man uit de reclamewereld te hebben gemolesteerd.
De wereld waarin hij zijn heldenstatus heeft opgebouwd laat hem van de ene dag op de andere vallen als een baksteen.

De enige die hem terzijde staat is zijn oude schoolvriend Mo, die hem nog kent als een kwetsbare, onzekere jongen.
En nu dit. Amir, de beroemde vechter, was ingehuurd om een verloren groep reizigers terug te vinden.
In Marokko, het thuisland van zijn ouders. Een bizarre situatie, ja. Maar misschien wel toepasselijk voor de toestand waarin hij zich sowieso bevond.
Alle rotzooi waarin hij terecht was gekomen.
Net op het moment dat alles in bloei leek te staan, begon het te verdorren en te stinken.

Het verhaal van Amir begint in zijn jeugdjaren. Amir praat niet en wordt gepest,; dat amir gaat praten dankt hij aan ‘Rupsje nooitgenoeg’. Dat boek heeft hij stuk gelezen en de eerste woorden die hij spreekt zijn ‘ik ben Rupsje nooitgenoeg’.
Doordat hij gepest wordt, vindt zijn moeder dat hij op een vechtsport moet want ‘dan kan hij van zich afbijten’. Zodoende zet Amir zijn vader hem voor de deur van de sportschool af.

Amir leert vechten en beheersen, tot op de avond dat Amir zijn ‘skills’ buiten de ring gebruikt en te ver gaat.Hij slaat een man uit de reclamewereld het ziekenhuis in.
Zijn vriend Fernandes stuurt Amir erop uit naar Marokko om een groep gestrande reizigers te vinden en zo even een tijdje uit de hectiek van zijn fout te zijn, tot de rust een beetje is wedergekeerd.

Wat ik erg jammer vind in de schrijfstijl is dat de overgang van Amir’ herinnering naar het nu er niet is.
Mede door de verwachting die je hebt gekregen doordat er gezegd wordt dat het geïnspireerd is op Badr Hari en deze schrijfstijl vind ik het erg moeilijk om echt in het verhaal te komen.
Het verhaal zelf is echter wel herkenbaar en verassend doordat Amir een jongen is geweest die is gaan vechten omdat hij gepest werd en hierdoor leuke maar ook minder leuke dingen meemaakt.

Uitgeverij: Arbeiderspers
Pagina’s: 253
ISBN: 9029587806
Prijs: € 18,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.