Bink - Nathalie Kokke

‘Ontroerend, emotioneel en de lelijke waarheid in een ontzettend mooi debuut’
Bink Santillian vecht sinds jaar en dag tegen de demonen in zijn hoofd. Zijn heil zoekt hij in drank en drugs, zodat hij zijn verleden en de harde realiteit van het zwerversbestaan kan vergeten.
De straten van Los Angeles zijn gevaarlijk terrein voor iemand van wie de geestelijke gezondheid achteruit gaat. Na het maken van enkele foute beslissingen besluit Binks oude klasgenoot, Hugh Shepard, hem een kans op een beter leven te geven: een leven zonder verdovende middelen.
Echter, als je zo vaak in de steek bent gelaten, kun je dan wel iemand zomaar vertrouwen? Als drank en drugs de enige middelen lijken te zijn die de demonen buiten kunnen sluiten, zou je ze dan wel uit je leven willen bannen? En waarom zou een goed geschoolde man überhaupt een junk in huis willen nemen?

Bink is een verhaal over de mentale strijd tegen psychische stoornissen. Neem een kijkje in het hoofd van een dakloze junk en zie wat hem tot de man van vandaag heeft gemaakt.

Bink vertelt het verhaal van een dakloze junk met psychische problemen. Door een jeugd vol misbruik en verkeerde contacten raakt Bink verslaafd aan drank en drugs. Wanneer zijn dealer besluit hem niets meer te geven probeert Bink weer op een voor hem bekende manier geld voor drugs te scoren, hij prostitueert zichzelf, maar loopt een agressieve klant tegen het lijf. Bijna is het gebeurd met Bink, tot hij in het ziekenhuis wakker wordt. Daar wordt hij herenigd met Hugh, een oude klasgenoot die Bink op zijn zestiende al eerder wist te redden. In het ziekenhuis kickt Bink af van zijn verslavingen en gaat uiteindelijk bij Hugh wonen. Hij zal hem helpen om Bink zijn leven weer op de rails te krijgen, en hoewel het zwaar is voor Bink, en hij geregeld nog de mist in gaat, lijkt het hem toch te lukken.

Bink is een ontzettend meeslepend verhaal. Door de schrijfstijl wordt je meegetrokken in het boek, je staat als het ware aan de kant te kijken. Je voelt haast de wanhoop van de vrienden van Bink die hem willen helpen, je hoopt dat hij de uitgestoken hand van Hugh (wederom) aan zal pakken. Maar je kunt het ook begrijpen hoe moeilijk dat is, want wie kun je na zo’n leven nu eigenlijk nog vertrouwen? Bink geeft je een eerlijk kijk op wat er omgaat in een dakloze verslaafde. Een rauw maar bovenal prachtig verhaal.

Uitgeverij: CPromance
ISBN: 9491300326
Pagina’s: 394
Prijs: € 17,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.