Goed, ik heb gisteravond een horrorfilm gekeken. Vraag mij niet hoe die heet, want dat ik ben vergeten. Raar eigenlijk, want het was best een erg goede film. Normaal word ik op een gegeven moment onrustig en kijk dan morgen wel weer verder. Maar gisteravond wilde ik gewoon weten hoe die afliep. Natuurlijk neem ik een risico dat ik een slapeloze nacht krijg en continue licht aan ga doen. Maar eerlijk gezegd, ik heb een gewone normale nacht gehad. Nergens een bloedhandafdruk, het huis ziet ook nog prima uit en alles staat nog steeds op z’n oude plek. 

Soms vraag ik mij af waarom ik dat mijzelf aandoe. Ik ben geen grote horrorfan zoals een vriendin van mij is. Dus ik kijk ook naar een bepaald soort horrorfilms want ook ik heb toch mijn grens. Vroeger moest ik er niets van weten. Als kind, toen ik een jaar of 10, 11 was, had ik al een keer een slapeloze nacht gehad van een film zoals Ghostbuster. Ik weet het, nu liggen jullie in een deuk, maar ik ben Serieus! Ik had die film bij een vriendin gekeken en bleef daar een nachtje slapen. Maar mijn ouders moesten mij midden in de nacht ophalen. Nu, denk ik, watje!

Waarom nu wel… Dat komt door de serie Supernatural. Twee knappe mannen, dat helpt ook altijd. Maar die serie was gewoon leuk, heerlijk eng en komisch. Helaas heb ik niet alle seizoenen gezien. Zelf heb ik seizoen 1 op DVD en wil zeker de rest ook hebben. Toen ben ik horror enigszins gaan waarderen. Door die vriendin, die echt weg is van horror, ben ik er wel nieuwsgierig naar geworden, maar ik weet dat ik mijn grenzen heb. Dus ik denk, dat ik het ook nooit op zal kunnen brengen om naar Nightmare on Elmstreet of Friday 13th te kunnen kijken. Maar films zoals over een huis dat bezeten is of iets dergelijks is nog prima te doen. Helemaal wanneer ze met een open einde komen waarvan ze niet alles in beeld brengen. Ooooo heerlijk!!! Dan slaat mijn fantasie meteen op hol.

En weer kom ik op de vraag, waarom doe ik het mijzelf aan om naar dat soort films te kijken. Geen idee, misschien houd ik ervan om mezelf hiermee te martelen. Maar elke keer als ik naar zo soort film kijk, dan denk, oooo, dat is eng of bloederig of o my goodness, nu kan ik niet meer slapen. En toch kan ik blijkbaar het knopje pauze of uit op mijn afstandbediening niet vinden.

Nou, even kijken naar welke film ik ga kijken vanavond.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.