Boost je Brein – Ivan Moscovich
Deze drie boeken bestaan uit;
– Dingen die je ORIGINELER doen denken
– Dingen die je CREATIVITEIT stimuleren
– Dingen die je NIEUWSCHIERIGHEID aanwakkeren

Heerlijke puzzels, raadsels en doordenkers die je brein onmiddellijk een boost geven. Ons menselijk brein onderscheidt zich doordat het creatief kan denken. Maar die creativiteit heeft af en toe een zetje nodig. En er is geen beter manier om je brein een boost te geven dan de wereldberoemde breinbrekers van puzzelgrootmeester Ivan Moscovich. In dit boek selecteerde hij 100 van zijn beste breinbrekers, waarmee hij je uitdaagt om de grenzen van je creatief denken te verleggen. Je brein trainen was nog nooit zo leuk!

Deze boeken zijn een echte uitdaging, en dat drie keer. We hebben het ‘nieuwsgierigheid aanwakkeren’ boek dat inspeelt op je intuïtieve en logische inzicht. Dan heb je het ‘origineler doen denken’ boek dat gaat om het aspect van creatief denken, het besluiten nemen. En de derde is ‘creativiteit stimuleren’ wat ook draait om hetzelfde als het deel ‘origineler doen’ denken, maar dan net even andere punten daarvan pakt. Het lastige van veel puzzels is ook dat ze in een boek zitten, dus je kunt niet even goed kijken waar kleuren komen bijvoorbeeld. De eerst keer dat ik een blik op de boeken wierp dacht ik ‘oh mijn god, dit is toch even wat’. Uiteraard staan de antwoorden achterin, maar een doorgewinterde puzzelaar zal deze er niet zomaar bij pakken, gewoon omdat dát niet de uitdaging is die de echte puzzelaar zoekt. Elk nieuw hoofdstuk heeft een pagina met een verhaal over wat het hoofdstuk inhoudt en de onderzoeken naar de dingen in het hoofdstuk, erg interessant om te lezen. En een uitdaging is het, echt waar. Je hoort je hersenen kraken en je krijgt er bijna buikpijn van. Het is niet even een snel en leuk puzzelboekje om door te racen en in te vullen, het is een echt breinkraker, letterlijk. Heel tof maar ook ontzettend frustrerend soms omdat je er echt niet uitkomt. Gelukkig hoef je geen nachten wakker te liggen als je er na héél héél héél hard je best doen er écht niet uitkomt, want dan kun je uiteindelijk wel de oplossingen bekijken natuurlijk. Eerlijk gezegd vind ik de uitleg die erbij staat niet bij elke puzzel even duidelijk, maar misschien is dat ook de bedoeling? Al had ik iets meer uitleg wel fijn gevonden, om te snappen waar een antwoord vandaan komt, en hoe. Het leven van Ivan was niet makkelijk. Wat een vreselijke jeugd is (onder andere gedeporteerd worden en z’n vader op erg jonge leeftijd verliezen), mondt zich uit in een geweldig arsenaal aan geniale puzzels. Want om de traumatische  herinneringen te verdringen, ontwierp Moscovich in 1949 zijn eerste puzzels. Hij liet zich inspireren door het werk van  Leonhard Euler, een Zwitserse natuur- en wiskundige uit de achttiende eeuw. Het door hem samengestelde Grote breinbreker boek werd wereldwijd meer dan een miljoen keer verkocht. Dus deze puzzels zijn meer dan een paar geniale verzinsels, het zijn echt hartenkreten van een jongeman die zijn gevoel(en daarmee zijn genialiteit) eruit moest gooien en dat heeft geresulteerd in boeken die in heel veel landen die uitgeplozen worden. Wat voor mij zelf erg lastig is zijn de breinbrekers waar je moet rekenen of formules nodig hebt, ik ben namelijk heel slecht in wiskunde dus dat is dan wel erg jammer. Sommige van de vragen zag ik vrij snel maar anderen moest ik écht even goed over nadenken of echt het antwoord kijken omdat ik er niet uitkwam.  Hele toffe boeken voor een echte puzzelaar, de mooie verhalen en interessante onderzoeken krijg je er gratis bij om van te genieten en je inzicht te geven waarom sommige dingen zijn zoals ze zijn.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN:  Origineler denken (Blauw) – 9789401460019
Creativiteit (Rose)  – 9789401460125
Nieuwsgierigheid (Groen) – 9789401460002
Pagina’s: 128
Prijs: € 12,50 p/stuk

[bol_product_links block_id=”bol_5d357da175a71_selected-products” products=”9200000107730439,9200000107730831,9200000107730667″ name=”Boost je brein” sub_id=”Ivan Moscovich” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.