image

Henry Quinn doorstond zijn tijd in de gevangenis dankzij zijn vriendschap met Evan Riggs, een countryzanger die een moord beging en nu levenslang uitzit. Op de dag van zijn vrijlating belooft Henry dat hij Evans dochter zal opsporen en haar een brief zal overhandigen. Een dochter die Evan zelf nooit heeft ontmoet. Henry gaat op weg naar het kleine stadje in Texas waar Evan opgroeide en waar diens broer Carson sheriff is. Er is geen spoor van het meisje en Carson beweert niets te weten van haar woon- of verblijfplaats. Maar Henry geeft niet zomaar op; beloofd is immers beloofd. Wanneer Carson zich steeds vijandiger gaat gedragen, realiseert Evan zich dat er veel broeit onder het oppervlak van het rustige stadje. Wat dreef de broers ooit uit elkaar en wat is er met Evans dochter gebeurd?

Als Henry Quinn vrijkomt uit de gevangenis Reeves Country Farm, gaat hij met een opdracht van zijn slapie Evan Riggs naar diens geboortestadje Calvary. Hij heeft Evan beloofd zijn dochter op te sporen en haar een brief te overhandigen. De broer van Evan, Carson Riggs, is de sheriff van Calvary. De ontmoeting van Henry met Carson verloopt nogal moeizaam. Carson ontkent dat hij van een dochter op de hoogte is en toont een vijandige houding ten opzichte van zijn broer.
In het pension waar Henry die nacht verblijft, leert hij Evie Chandler kennen. Samen met haar gaat hij op zoek naar de mysterieuze dochter Sarah. Maar dat gaat allesbehalve gesmeerd. Sheriff Carson Riggs doet er alles aan om de waarheid verborgen te houden en daarin gaat hij heel ver.
Zelfs de bewoners van het stadje werken niet bepaald mee in de zoektocht naar Sarah. Wat is dat toch met de geschiedenis van dit stadje dat stil heeft gestaan in de tijd?
Henry en Evie blijven ondanks alle tegenwerkingen vastbesloten om haar te vinden. Zullen zij haar vinden…?

Een mooie cover siert deze prachtige roman. Een man met een gitaar staat voor een oud huis. Geheel in de stijl van het verhaal.
De hoofdstukken wisselen elkaar af, van vroeger naar het heden. Op deze manier kom je stukje bij beetje meer te weten over de geschiedenis van de familie Riggs. En wat een meesterverteller is Ellory! Hij heeft de gave om de lezer aan zijn boek gekluisterd te houden, om het pas weg te leggen als de laatste letter gelezen is. Zijn schrijfstijl is erg boeiend en beeldend.
Zoals in zijn vorige boeken nu ook weer interessante personages, die voor je ogen tot leven komen. Je leeft intens mee met Henry en Evie, die keer op keer teleurgesteld worden in hun zoektocht. De thrillerelementen geven een extra dimensie aan het verhaal, het blijft spannend…
Ellory heeft met ‘Broedertwist’ zichzelf weer overtroffen.

R.J. Ellory is een veelbekroond auteur. Zijn werk wordt wereldwijd vertaald en zonder uitzondering met prachtige recensies beloond.
Zijn stijl is krachtig en precies en zijn dialogen kunnen zo in een filmscript. Steeds opnieuw schrijft hij boeken die verrassen en overdonderen. (De Standaard)

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026138997
Aantal pagina’s: 368
Prijs: €19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5832a27911177_selected-products” products=”9200000059721149″ name=”Broedertwist” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.