download

Nadat de wereld bijna ten onder ging door een geheim medisch experiment, probeert een groep mensen te overleven tussen de besmette viralen. Ze dolen door Amerika, op zoek naar de oplossing voor de nachtmerrie die de wereld veranderde. Onder leiding van de mysterieuze en charismatische Amy, die zelf ooit door het virus werd besmet, gaat de groep rond Peter en Alicia de strijd aan met de vijandige kolonies. Om te overleven zullen ze de twaalf mannen moeten vinden die deel uitmaakten van het experiment. Hiervoor moeten ze infiltreren in twaalf kolonies, verspreid over heel Amerika. Ze beseffen echter niet dat de spelregels zijn veranderd, en dat een van hen een groot offer zal moeten brengen om te kunnen overwinnen.

Enkele weken na de uitbraak…
Bernard Kittridge beter bekend als “De Laatste man van Denver” had zich in de tweede week van de crisis in een penthouse ingesloten. Hij had camera’s met beweging detectors op verschillende plekken geplaats. Zijn filmpje waarop de “besmet persoon” recht in de lens had gekeken was echt een hit. Zodra hij het op YouTube had gezet, ging het de hele wereld over.

Als Lila Beatrice Kyle (ex van Wolgast), Lawrence Grey in een groot warenhuis tegenkomt en domweg vraagt of hij de verf wil mengen voor de kinderkamer, weet Grey dat het niet goed met Lila gaat. Het lukt haar zelfs dat hij zonder protest de kinderkamer schildert. Lila is in verwachting. Zodra het kamertje geschilderd is, eist Grey dat Lila met hem meegaat. Lawrence Grey was de ambtelijke medewerker bij het Noach-project en naverwant van proefpersoon Nul.

Onderweg komt Kittridge bij een stadion een rijdende schoolbus tegen. Hij leert April, Tim en Danny kennen. Ze besluiten om samen met de bus naar Nebraska te vertrekken. Onderweg pikken ze nog mensen op die zich schuil hielden in een oplegger voor de viralen. Als Kittridge de volgende dag een konvooi tegenhoudt rijden ze mee naar het wapendepot bij Fort Powell daar blijkt een vluchtelingenkamp opgezet te zijn.

Als Grey en Lila op weg zijn komen ze op de grens van Missouri een tankwagen tegen die midden op de weg staat. Als Lila eist dat Grey onderzoek gaat doen, loopt dat heel anders af dan verwacht. Grey krijgt honger en terwijl hij zich tegoed doet aan het bloed, duikt er ineens een helikopter op, ze proberen nog te vluchten maar het had geen zin. Als Grey bijkomt, ligt hij vastgebonden op een bed, Horence Guilder had hem door zijn zender in zijn nek gevonden.

Op het vluchtelingenkamp moeten ze alles inleveren. Kittridge voelt dat er iets mis is in het kamp. Vele viralen hebben zich als roedels bij elkaar gevoegd en op het moment dat ze bij het kamp arriveren zijn het er inmiddels een half miljoen. Er breekt paniek uit, ze horen zelfs luchtaanvallen. Kittridge en April houden Tim goed vast, maar de druk van de mensenmassa wordt groter, Tim verdwijnt in de menigte. Kittridge brengt April in veiligheid en gaat op zoek naar Tim. Kittridge vindt Tim, maar het is te laat. Een C130 liet een zwaar object uit de lucht vallen, Kittridge sloot zijn ogen en hield Tim stevig tegen zich aan. Het zou vlug en pijnloos zijn.

Als Grey en Lila worden neergehaald in de helicopter waarin ze zitten, hoort Grey stemmen in zijn hoofd, “Ze komen eraan en red haar…” Ook Lila schreeuwt om zijn aandacht, ze wil dit kindje niet verliezen, maar is zelf stervende. Grey weet maar een uitweg en snijdt zich open en laat haar gulzig van zijn bloed drinken…

Vijf jaren waren er verstreken, vijf jaar op zoek naar de twaalf, zonder resultaat… Peter, Hollis, Micheal, Alicia, Amy en baby Caleb waren er nog… Sara, Maus en Theo waren niet langer meer onder hun… Als je een van de twaalf om zou brengen, dan zouden de afstammelingen ook sterven. Dat had Peter geleerd van de slag van zuster Lacey, die Babcock uitschakelde met een bom.

Amy had een droom, die voor haar zo echt was dat ze haast Wolgast kon voelen. Ze zag hem als haar vader en ze miste hem enorm. Maar dat hij in haar droom iets zei over een schip, dat begreep ze niet, “Hij wacht al de hele tijd op zijn schip, als de tijd rijp is…”

Je gaat even weer terug in de tijd en ziet alles van de andere kant. In je achterhoofd heb je wel dat je zo snel mogelijk weer iets van Amy wilt lezen. En haar verhaal komt ook, met alle bijzondere, soms angstige, maar ook hartverscheurende gebeurtenissen die ze meemaakt. Het tweede deel is net als het eerste meesterlijk. Je proeft de vechtlust, de overlevingsdrang en het oerinstinct. Wat zo bijzonder is zijn de kleine details, “de schaduwen worden langer, duisternis komt eraan”, zo simpel maar zo mooi. Ook dit keer is de cover prachtig gevonden, die ogen blijven iets hebben, ze blijven je volgen. Ze stralen iets machtigs uit, maar je ziet ook de vragen. Deel twee heb ik met passie gelezen en kan niet wachten op deel drie. Deel drie “De Stad van Spiegels” komt uit op 12 januari 2017.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789023425564
Aantal pagina’s: 624
Prijs: € 12,50

[bol_product_links block_id=”bol_58340fcba56d3_selected-products” products=”9200000060318111,9200000010076295″ name=”Trilogie Deel 2 – De Twaalf – Justin Cronin” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.