9789000359448_download

Wat schaft de pot vanavond nu weer?
Op deze dagelijkse vraag – misschien wel de meestgestelde in Nederlandse huishoudens – geven Nina en Elise antwoord in de vorm van maar liefst honderd gemakkelijke recepten met, let op, maar vijf ingrediënten!

Of je nu zin hebt in een simpele ovenschotel (pizzaschotel, yes!), goedgevulde soep (kom maar door met die pompoen-zoeteaardappelsoep) of even lekker op chique wilt gaan met zwarte rijst met garnalen en gefrituurde pastinaak (jawel, een must try), met dit boek zit je goed. Van eenpanstoppers en Oosters tot comfort food, en van Hollandse pot tot de beste maaltijdsalades, dit boek draait helemaal om het avondeten.

Het denkwerk is al voor je gedaan én de boodschappenlijst blijft dus lekker kort, omdat je per gerecht nooit meer dan vijf ingrediënten nodig hebt.
Geniet elke dag van heerlijke, makkelijke en gevarieerde recepten. Enjoy!

Nina en Elise hebben er in de loop der jaren een sport van gemaakt om heerlijke maaltijden op tafel te zetten met zo min mogelijk ingrediënten. Dit keer hebben ze maar liefst 100 dinerrecepten voor je ontworpen, zodat je drie maanden zoet bent. Of je nou op zoek bent naar een snelle maaltijd, een chique maaltijd (die ondanks dat het maar 5 ingrediënten bevat eruit ziet alsof het in een restaurant geserveerd wordt) of een lekker Hollands stamppotje, dit boek heeft het allemaal. In de inhoudsopgave is alles netjes ingedeeld in de categorieën: eenpanstoppers, soepen, ovenschotels, maaltijdsalades, hartige taarten (zoals de prachtige spiraalquiche), Hollandse pot, pasta, Oosters, chique en comfort food. Vegetariër, visliefhebber, vleesliefhebber of juist een fan van de combinatie hartig en zoet; Het Chickslovefood daily dinner-kookboek is voor iedereen een must have.

Alle recepten zijn eenvoudig op te volgen en soms weten ze met eenvoudige ingrediënten echt luxe gerechten te bedenken. Dit komt onder andere door de slimme variaties van de ingrediënten, zoals het frituren van bijvoorbeeld mihoen, pastinaak en prei of het gebruik van zwarte rijst in plaats van zilvervliesrijst.

De vormgeving is zoals we van onze Chickslovefood-dames gewend zijn; veel rustieke foto’s van de gerechten die de lezer laten watertanden, vrolijke kleurtjes, gezellige huiselijke foto’s van Nina en Elise en gewoon heel veel plezier. Het daily dinner-kookboek is een prachtige weergave van hun liefde en passie voor lekker eten.

Na Het skinny-six kookboek en Het 5 or less-kookboek komen Nina de Bruijn en Elise Gruppen wederom met een knaller vol recepten waarmee ze alle no nonsense ingrediënten schrappen en teruggaan naar de basis. Met maar 5 ingrediënten tover je – ook nog eens eenvoudig – een maaltijd op tafel die lekker smaakt en niet duur is.
De afgelopen week hebben we elke dag iets uit Het daily dinner-kookboek gemaakt en alles was heerlijk. De uiensoep in een broodje was echte comfort food, de kabeljauw caprese had een typisch Italiaanse smaak, de stamppot met spruitjes en geitenkaas werd door iedereen als ‘de lekkerste stamppot ooit’ beschreven en de champignonpastei was ongelofelijk romig en smakelijk (terwijl wij geen ragout fans zijn).

Alle recepten zijn voor 2 personen (eindelijk een kookboek dat niet voor 4 personen berekend is) en bijna alles is naar mijn mening comfort food. Niet dat alles ongezond is, absoluut niet, maar het is gewoon ongelofelijk lekker en een keer wat anders.
Ik heb al hun kookboeken in huis en kook vaak recepten van hun Chickslovefood website dus ik had dan ook hoge verwachtingen van dit kookboek. Nina en Elise hebben wederom een topper neergezet, want wij zullen hier nog heel vaak gerechten uit maken, ook met feestdagen en andere speciale gelegenheden.

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 9789000359448
Pagina’s: 152
Prijs: €19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5a1d2ca210266_selected-products” products=”9200000079025684″ name=”Chickslovefood – Het daily dinner-kookboek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.