Leef met de seizoenen!
– van juli 2020 t/m augustus 2021
– lekker veel schrijfruimte
– vol tips & moois
– over opvoeden, creativiteit, buiten & binnen zijn en natuurlijk de jaarfeesten!

Thuis, school, werk, vrienden, familie, én de dingen die je graag doet – in het spitsuur van je leven is het soms goochelen met de tijd. Leven met de seizoenen is een manier om die tijd bewuster vorm te geven. Dat is de magische plus van deze planner: je gaat niet alleen afvinken, maar je mag de tijd ook vangen in iets wat je leest, maakt of kookt. Het leven gaat al snel genoeg.

Deze jaarplanner is precies zo goed als we elk jaar weer van Christofoor verwachten. De indeling is hetzelfde als de jaarplanner van vorig jaar; per week krijg je een handige, rustige en overzichtelijke ruimte (met veel schrijfruimte) die per dag is ingedeeld in ochtend/middag/avond, omlijnd door vrolijke printjes die aansluiten bij de foto’s op de desbetreffende pagina. Het is zeker niet te druk, omdat er echt is nagedacht over het kleurgebruik. Tevens is er voldoende ruimte op elke dag om voor ieder gezinslid de nodige afspraken te noteren. Achterin de jaarplanner vind je een hele pagina voor notities, ook wel erg handig.

Het welkomstwoord van Manon Berendse is geschreven in het begin van de corona pandemie en zet je aan het denken.
Deze jaarplanner is zo uniek omdat hij niet alleen vol staat met alle jaarfeesten, zoals de Dag van de Aarde, Sint Maarten, Bevrijdingsdag en nog meer binnenlandse en buitenlandse jaarfeesten, maar ook omdat het jou en je gezin inspireert. Het geeft je namelijk DIY’S voor onder andere een dromenvanger, kleurrijke ijsblokjes, een mijmerplek en een recept voor krachtsoep (anti-griep-soep). Daarnaast staat het vol kleine ontdek-opdrachtjes, waarbij je niet alleen met je kinderen de natuur ingaat, maar ook nieuwe wegen inslaat; zoals bij betoverende theatershows die mensen het bos in weet te lokken.
En wat net zo handig is, wanneer er meer informatie verkrijgbaar is of zelfs voor het bestellen van theaterkaartjes, staat er een handige QR-code die je kunt scannen met je telefoon. Praktisch, modern en snel.

Als je door de jaarplanner bladert is het toch weer de foto’s die wederom de blikvanger zijn. Wat een prachtige spirituele foto’s van moeder aarde en al haar bewoners. Indrukwekkend, kleurrijk en inspirerend. Sommige foto’s moet je gewoon alleen al door hun kleuren naar blijven kijken.

Daarnaast staat deze jaarplanner ook vol met fragmenten, quotes uit boeken en uitspraken uit Nederlandse of buitenlandse literatuur en van professors, auteurs en wereldverbeteraars. Deze inspirerende teksten zetten je aan het denken. Het leukste vind ik dan ook dat je aan het eind van een week nooit weet wat de nieuwe week je voor inzichten, recepten of andere wijsheden deze jaarplanner je brengt. Elke week bevat nieuwe geschenken.
Ik vond het mooiste stukje het stuk ‘verwonderweken’, waarin geschreven word over het einde van het schooljaar en het terugblikken op het afgelopen schooljaar met je kind. Daarnaast staat er een inspirerend stukje in dat uitlegt hoe je kunt stilstaan bij de dagelijkse kleine en grote sensaties van het leven en ze kan laten uitgroeien tot spirituele ervaringen.

Een leuke extra in deze nieuwste uitgave van de Christofoor jaarplanner; aan de binnenkant van de stevige kaft vind je een tutorial voor een transparant en een papieren decoratie. Wij gaan er tegen die tijd zeker mee aan de slag, want creativiteit zorgt voor de nodige mentale ontspanning.

De Christofoor jaarplanner begint op 6 juli 2020 en eindigt op 5 september 2021. Wat betekent dat je het begin van de zomervakantie tot het eind van de zomervakantie volgend jaar lekker kan noteren wat voor leuke dingen er allemaal staan te gebeuren!

Uitgeverij: Christofoor
ISBN: 9789060389096
Pagina’s: n.v.t.
Prijs: €17,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.