Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?

Cody begint met een proloog waarin de kleine Cody wordt begraven, zonder de aanwezigheid van zijn beide ouders. Dit zet meteen de toon voor de rest van het verhaal. Dat begint vanuit het oogpunt van Jelka, de moeder van Cody, op de eerste dag na de verdwijning van Cody. De rest van het verhaal wordt afwisselend vertelt vanuit het oogpunt van Jelka en Oscar, partner van Jelka en vader van Cody. Daarnaast komen ook vrienden van het stel en ouders aan het woord via hun eigen hoofdstukken. Een bijzondere draad is weggelegd voor Nadine, de geheime minnares van Oscar. Haar verhaal lees je via dagboekfragmenten.

Cody blijkt door verhitting en uitdroging om het leven te zijn gekomen, maar wat deed hij in zijn Maxi-Cosi achter in de auto van Oscar, juist op een dag dat Jelka thuis zou zijn om voor Cody te zorgen. Hoe komt Cody in de auto terecht en wie heeft de dood van hem op zijn geweten? Oscar wist niet dat Cody in zijn auto zat, Jelka zou als moeder haar kind nooit wat aandoen. Nadine heeft er veel voor over om Oscar eindelijk voor haar zelf te hebben en Lisette, Jelka’s vriendin sinds haar vroege jeugd, heeft Oscar nooit vertrouwd. Wanneer de waarheid boven tafel komt kunnen zowel Jelka als Oscar niet leven met de wetenschap wat er is gebeurd.

Het verhaal van Cody zit bijzonder goed in elkaar, je zou niet zeggen dat dit een debuut is van deze schrijfster. Er zijn vele momenten in het boek dat je denk te weten hoe dit verhaal in elkaar steekt, wat er met Cody is gebeurd en wie zijn dood op zijn/haar geweten heeft, maar het plot is ondenkbaar en zeer verassend. De schrijfster stuurt je vaak net de verkeerde kant op, om je vervolgens weer op een andere weg neer te zetten. Het verhaal zit vol vraagtekens, maar deze worden gaandeweg het verhaal allemaal duidelijk. Prachtig hoe alles richting einde als een puzzel in elkaar valt. Een heerlijke thriller die je meetrekt en je pas loslaat op het einde van het boek. Ik ben erg benieuwd naar een volgend boek van deze schrijfster!

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044354904
272 pagina’s
Prijs: € 15,00

[bol_product_links block_id=”bol_5b5869147b461_selected-products” products=”9200000094577563,9200000094344294″ name=”Cody – Bernice Berkleef” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.