In de eerste ronde van het dodelijke spel dat de opperheren spelen, moeten Cade en de andere mededingers opnieuw het oerwoud in. Deze keer om wapens te zoeken voor een uitzonderlijk duel. Maar het zijn niet de beesten uit de jungle waarvan ze het meest te vrezen hebben. Ze zullen snel ontdekken dat wie van de mensheid overgebleven zijn hun eigen beschaving hebben opgebouwd, over de ruggen van slaven. Kan Cade op tijd ontsnappen uit hun klauwen om voor het overleven van zijn eigen soort te vechten? Of zal hij sterven als gladiator in het Colosseum van Nieuw Rome?

Na de drie maanden die zijn verstrekken sinds de kwalificatiestrijd, drie maanden van niks doen, wonden likken, genezen, overleven en elkaar leren kennen komt de Abaddon weer tot leven en eist dat Cade de andere gaat halen omdat het spel weer gaat beginnen. De Abaddon legt de jongeren uit wat precies de bedoeling is en dat ze niks meer of minder zijn dan pionnen in zijn spel, in de wereld genaamd Acies. Wat de codex hen verteld is niet wat Cade gehoopt of verwacht had te horen, het blijkt dat Cade hét gevecht moet gaan leveren, een gevecht van leven of dood tegen een andere topspeler. De codex laat hun het spelbord zien dat bestaat uit eenentwintig speelpunten en ze zullen de top moeten bereiken willen ze de mensheid redden. Cade heeft nog maar één maand om een moord monster te worden voordat hij de strijd aangaat en misschien zelfs wel het onderspit delft. Met z’n achten verzinnen ze hoe Cade de meeste kans heeft om dit te winnen, de uitkomst is dat vijf van de acht op zoek gaan naar een eeuwenoude wapenrusting in de jungle voor Cade, de overgebleven drie wachten bij de slottoren. Tijdens hun reis worden ze gevangengenomen door kapitein Ishak, die van plan is ze te verkopen. Cade en z’n vrienden komen in een nieuw gevecht van leven op dood terecht terwijl de klok op de codex onverminderd hard doortikt.

In dit tweede deel van de ‘Contender’ trilogie gaat het verhaal meteen vol gas. De codex komt weer tot leven en geeft een tijd van 36.22.58.26 aan tot de volgende strijd, en dat brengt de mededingers niet bepaald rust, en die onrust voel je als lezer. De wanhoopspoging om de jungle in te gaan en naar wapenrusting en wapens te zoeken geeft het verhaal een grote duw en je komt terecht in een sterke en super spannend verhaallijn, buiten de originele strijd om. Cade is een bijzondere jongen, soms iets te lief, maar vaker nog erg onzeker over zijn kracht en kunnen, en dat geeft het verhaal twee kanten. Aan de ene kant een lief personage en aan de andere kant een genadeloos strijder als dat nodig is. De spanning loopt constant op om vervolgens weer iets in te zakken voor de mooie of emotionele stukken en dat leest lekker door omdat je verlangt naar de volgende spanningsboog. De cover is echt weer in ‘Contender-stijl’ en past prachtig naast het eerste deel ‘de uitverkorene’. Het einde is gekmakend open en ik hoop dat het derde en laatste deel van deze bloedstollende trilogie niet al te lang op zich laat wachten en ik ben ontzettend benieuwd hoe Matharu onze vrienden hieruit haalt, of niet…

Uitgeverij: Beste Of YA
ISBN: Hardcover – 9789000366316
Pagina’s: 367
Prijs: € 19,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.