Bess strandt na een vliegtuigcrash op een onbewoond eiland, samen met tien andere meisjes. De koele, intelligente Rafa neemt de leiding, terwijl de charismatische January voorstelt om lekker lui van het paradijs te genieten. Terwijl Bess intens verlangt naar haar knusse bed, een bord écht eten en de troost van haar laptop, wordt de groep verscheurd door een conflict. Als ze niet samenwerken, kunnen ze dan wel worden gered?

Het eiland brengt het beste en het slechtste in de meisjes naar boven, met vreselijke gevolgen. Eén ding is zeker: niemand is onschuldig.
Een ijzersterk portret van vriendschap, verraad en de steeds verschuivende machtsverhoudingen tussen tienermeisjes.

Het zit Bess in Dansen in diep water niet mee. Haar leven is al zo ingewikkeld met haar astma en dan heeft ze ook nog een bril. Bess heeft dan ook weinig tot geen zelfvertrouwen. Na een vliegtuigcrash komt Bess op een onbewoond eiland terecht, samen met tien andere meisjes. De karakters van deze meiden lopen zeer uiteen. Zo is Rafa een ondernemend type die ook graag de baas speelt en zij neemt dan ook direct de leiding. Een ander meid, January, stelt voor om het er eens lekker van te nemen in het paradijs waar ze terecht zijn gekomen. Maar het onbewoonde eiland blijkt alles behalve dat. De verschillende karakters zorgen er snel voor dat er conflicten ontstaan tussen de dames. Toch zal de groep samen moeten werken willen ze ooit nog van het onbewoonde eiland af komen. Ondertussen verlangt Bess vooral terug naar haar eigen bed en een bord normaal eten. Zal het de meiden lukken om samen een plan te bedenken en zo weer terug thuis te komen?

Dansen in diep water is bijzonder goed geschreven. Er wordt veel uitgelegd maar daarnaast blijft er alle ruimte over voor je eigen beeld erbij. De karakters van de meiden zijn goed beschreven, je ziet ze zo voor je. Dat zorgt er ook voor dat je het verhaal goed kunt volgen. Het boek komt een beetje langzaam op gang, maar als de meiden eenmaal op het onbewoonde eiland zitten begint het avontuur pas echt. Een heerlijk boek om te lezen en mee te leven met alle meiden op het eiland.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401452519
248 pagina’s
Prijs: € 16,99

[bol_product_links block_id=”bol_5c6e842f7076f_selected-products” products=”9200000091371509″ name=”Dansen in diep water – Laura van den Broeck” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.