Wat als een extreemrechts politicus slachtoffer wordt van een terroristische aanslag?
Twee blanke mannen uit Den Haag raken elk op hun manier betrokken bij een jihadistisch complot om het populairste extreemrechtse partijkopstuk van het land, Gust Dewilde, te vermoorden.
Een radicale cel, een haatimam, een stewardess, een horloge en een potje medicijnen vormen de opmaat tot de aanslag in Schoten.
Zal de best bewaakte politicus van Europa hetzelfde lot ondergaan als Pim Fortuyn?


In De aanslag die moest gebeuren wordt door een groep jihadisten een plan gemaakt voor een aanslag op de populaire, extreemrechtse politicus Gust Dewilde. Twee mannen uit Den Haag, beiden blank en met de Nederlandse nationaliteit, raken ieder op hun eigen wijze betrokken bij het complot. De grote vraag is natuurlijk of de aanslag gaat lukken en zo ja, wacht politicus Gust Dewilde hetzelfde lot als Pim Fortuin? Ik raad je aan om dat zelf te gaan lezen in deze indrukwekkende thriller.

Wanneer je begint te lezen in De aanslag die moest gebeuren word je direct het verhaal ingetrokken en kun je het boek maar moeilijk wegleggen. Dit komt met name door de goed uitgewerkte personen die een rol spelen en de detaillistische beschrijving van plaatsen en gebeurtenissen, het geeft je het gevoel alsof je ernaast staat en het zelf mee maakt. De schrijver speelt met dit boek in op de huidige onderwerpen van de maatschappij. Het radicaliseren van bepaalde groepen, de bijbehorende aanslagen en extreemrechtse politici zijn de hoofdonderwerpen van het verhaal. Er lopen diverse rode draden door het verhaal, welke vloeiend in elkaar overlopen. De aanslag die moest gebeuren is sterk en meeslepend en heeft een uiteraard een spannend plot. Een thriller van deze tijd die garant staat voor wat heerlijke uurtjes spannend leesplezier.


 Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401455626
256 pagina’s
Prijs: € 20,99

[bol_product_links block_id=”bol_5c6e6e81a10d9_selected-products” products=”9200000095119691,9200000095119729″ name=”De aanslag die moest gebeuren – Michiel Janzen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.