Layla – half demoon, half wachter – ziet het even niet meer zitten. De jongen op wie ze al jaren verliefd is, is onbereikbaar, en haar familie, de wachters, vertrouwen haar niet meer. Bovendien mist ze Roth. Om Layla te redden, heeft hij zich opgeofferd, waarna hij spoorloos is verdwenen. Hij begreep haar beter dan wie dan ook. Heel veel slechter kan het niet gaan, denkt Layla. Maar dan verandert alles. Haar krachten ontwikkelen zich en ze blijkt meer te kunnen dan ooit mogelijk was. Als er opeens een onverwachte bezoeker voor haar deur staat, zet dat haar wereld op zijn kop.

Twee weken nadat Roth verdwenen was in de duivelsval, is Layla weer op school, maar met de pijn van het verlies van Roth en een kriebelende en erg bewegelijke Bambi op haar lijf, de tatoeage van Roth die achter is gebleven en haar intrek op Layla’ huid had genomen, is dat nog niet zo makkelijk. Ze voelt zich vreselijk om zo tegen haar vrienden te moeten liegen, maar de waarheid zou allesbehalve geruststellend voor ze zijn. Layla raakt haar vermogen aura’s te zien plotsklaps kwijt en krijgt er andere gaven voor in de plaats. Vanaf dat moment verandert alles, degene die dichtbij Layla staan hebben al geroken en gemerkt dat er iets veranderd was, maar wat? Daar is de vinger nog niet echt op te leggen. Nog slechter nieuws wordt gebracht door een wel heel onverwachte verschijning, er is een Lilin geboren, een demonen ras die met een simpele aanraking een ziel kan wegnemen, en Layla dacht dat dát nou juist verijdeld was door haar grootste verlies en inzet. De kerk van Gods kinderen gaat ook een steeds groter probleem vormen en zorgt voor onverwachte situatie. Layla’s hele wereld stort in elkaar wanneer iedereen haar gaat verdenken, en ze verkeerd in groter gevaar dan ze ooit voor mogelijk heeft gehouden.

Roth is en supersexy en vermakelijk personage, hij is onwijs grappig en heeft super droge humor, je kunt hem wel een beetje vergelijken met Daemon van de Lux serie, die had dat ook. Je bent gewoon op slag verliefd op hem, ik in ieder geval wel. Layla is niet meer zo’n hulpeloos poppetje als ze in het eerste deel leek te zijn, en dat maakt haar ook weer een stuk toffer personage om in op te gaan. De spanning die hangt tussen Zayne, Layla en Roth is werkelijk om te snijden, in het eerste deel viel de spanning mee (zoals ik in mijn recensie daarover vertelde) maar in dit deel is het weer volop aanwezig, het is ook gewoon iets dat in deze boeken thuishoort, dit is de manier waarop Armentrout haar boeken onweerstaanbaar maakt. Je rolt van de ene verbazing in de andere en het sleurt je ongenadig mee in de strijd die Layla voert tussen hoop en vrees, gevoel en wijsheid. Het einde van dit deel is de verrassing van de eeuw zou ik bijna zeggen, deze zag je misschien wel, misschien niet aankomen, maar het is des de treuriger en alles verwoestend. Een heftig, supersnel en verschrikkelijk goed tweede deel in deze serie, en ik vrees voor wat er allemaal in deel drie gaat gebeuren. De cover kun je op verschillende manieren zien maar past weer feilloos in dit verhaal, heel mooi gemaakt. Echt weer een heerlijke serie die je als fantasy-fan in je kast moet hebben.

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789020539097
Pagina’s: 213
Prijs: € 9,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.