Wachters en demonen bestrijden elkaar…

Als half demon half wachter wordt de zeventienjarige Layla verscheurd door twijfel. Voor welke wereld moet ze kiezen? Kiest ze voor de demonenwereld en de sexy Roth of voor de wereld van de wachters en de knappe en beschermende Zayne? Maar voordat ze daaruit is, doemt er een nieuw probleem op: een Lilin, de gevaarlijkste onder de demonen, is ontsnapt en is uit op verwoesting van alles en iedereen in haar omgeving. Vooral haar BFF Sam verkeert in groot gevaar… 

Verscheurd tussen twee werelden en twee verschillende jongens probeert Layla de juiste keuzes te maken om haar vriendin te redden. Maar soms moet je gewoon je hart volgen en vechten met alles wat je in je hebt!

Layla begeeft zich in diepe wateren, ze weet waar ze vandaan komt maar totaal niet waar ze heen moet of gaat. De Lilin die vrij rondwaard is een groot gevaar en Layla zal alles op alles moeten zetten om het wezen onschadelijk te maken. Gelukkig staat de daarin niet alleen, Roth staat naast haar, net als haar wachters clan. Layla verandert, haar uiterlijk, haar gaven, haar leven, alles verandert behalve haar goedheid, gelukkig maar. Door wat er is gebeurd met haar, door haar clan, zal ze keuzes moeten maken die haar zwaarder vallen dan ooit gedacht en de uitkomst ziet er ook nog eens heel anders uit dan ze ooit had gedacht. Layla komt meer en meer te weten over wie ze is, of had moeten zijn en ze ontmoet haar moeder, Lilith, die op haar loyaliteit inspeelt, Layla neemt beslissingen die alles veranderen en iedereen in opperste staat van paraatheid dwingen.

De humor knalt uit dit laatste deel vandaan, Roth wordt meer benaderbaar en Layla wat relaxter, wat de humor een heel stuk frequenter en grappiger maakt. Sommige zullen in dit deel van de serie een stukje Mortal instruments in vinden (welk stukje mag je zelf lezen) maar dat is niet vervelend wanneer je het leest en herkent, althans voor mij niet. Zelf opoffering voert in dit deel de boventoon, iedereen zal dingen moeten doen en opgeven die ze niet willen doen of die zo graag willen vasthouden dat het pijn doet. Het is zo intens geschreven dat je in de pagina’s blijft vastkleven tot het einde. Wendingen die je ziet aankomen, maar niet had verwacht dat ze echt zouden gebeuren en onthullingen van het hoogste niveau. Ook de liefde ontploft in dit deel, zoveel onmogelijke liefde die zo goed aanvoelt dat het het verhaal naar een heel ander level tilt. Deze verhalen van Armentrout maken het onmogelijke mogelijk en dat maakt het zo ontzettend fijn om te lezen, er zijn maar weinig boeken die je zo mee kunnen sleuren dan verhalen als deze. Wat ook heel bijzonder is is de afwisseling van verdriet, angst en wanhoop met de enorme humor, elke keer dat je denkt ‘nu ga ik van ellende huilen’ hebben Roth en Layla een dialoog waardoor je in de lach schiet en de spanning weer opnieuw mag toeslaan, echt geweldig geschreven. Het einde vind ik jammer genoeg niet heel bevredigend, ik snap dat je ergens een punt moet gaan zetten als schrijver zijnde maar dit is een ‘van-alles-wat-einde’ Of het houdt hier écht op, of het kan nog een vervolg krijgen (waar ik zeker wel op hoop in welke vorm dan ook), het is geen duidelijke afsluiter vind ik, al is het wel een ontzettend vertederend einde. Maar over liefde voor deze nieuwe serie valt niet te twisten, deze serie gaat op de plank van ‘zo fijn dat ik deze boeken heb gelezen en in mijn kast mag hebben’. De titel van dit laatste geweldige deel van deze serie klopt helemaal want je leest ‘ademloos’ de dingen die Layla doet of meemaakt en kunt pas weer normaal ademhalen na het omslaan van de laatste pagina.

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789020539127
Pagina’s: 176
Prijs: € 9,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.