de-beproevingen-van-apollo-1-het-verborgen-orakel-rick-riordan-boek-cover-9789000350995

Als de god Apollo zijn vader Zeus kwaad heeft gemaakt, wordt hij uit Olympus verbannen. Hij belandt als een gedesoriënteerde tiener in New York, zonder zijn goddelijke krachten. De 4000 jaar oude godheid moet zien te overleven in de moderne wereld, totdat hij een manier weet te vinden om weer in de gunst te komen bij Zeus. Maar Apollo heeft vele vijanden – goden, monsters en stervelingen die niets liever willen dan dat hij permanent wordt vernietigd. Apollo heeft vrienden nodig om te overleven in de sterfelijke wereld en, hopelijk, op een dag zijn goddelijke krachten terug te krijgen. En wie kan hij beter om hulp vragen dan de halfgoden van Kamp Halfbloed?

Apollo = Griekse god van de zon, voorspelling, muziek en geneeskunde, de zoon van Zeus en Leto, en de tweelingbroer van Artemis.

Apollo had het weer eens te bond gemaakt en zijn vader Zeus had hem als sterfelijke tiener genaamd Lester Papadopoulos, op de aarde in een vuilniscontainer gegooid. Met de woorden “JOUW SCHULD JOUW STRAF” probeert hij zijn huidige situatie in te schatten, plus wat er nog over was van zijn goddelijke krachten. Aangezien Apollo last heeft van hoogmoed waanzin, was het landen in een vuilcontainer toch wel het ergste wat hem was overkomen. Althans dat dacht hij, wilde het niet dat een halfgod in spe Meg McCaffrey van 12 jaar, hem van een overval redde en vervolgens zijn diensten opvordert, toen hij zijn beklag deed. Samen gaan ze op zoek naar Percy Jackson om zo naar het Kamp Halfbloed te kunnen. Als Apollo alias Lester hem vraagt om hun naar het kamp te brengen, verteld Percy dat hij dit keer niet mee gaat op de missie. Hij had immers een belofte gedaan, eerst zijn studie. Dat hield in, niet betrokken raken bij een Grote voorspelling of wat dan ook. Onderweg naar het kamp brak hij al iets van de belofte. En als Meg dan ook nog een Karpoi ontbied in de vorm van een Demonische Perzikpeuter met een luier aan, heeft Apollo echt alle hoop op het Kamp Halfbloed gevestigd. Daar konden ze hem helpen en was hij veilig. Gaandeweg ondervindt hij steeds meer sterfelijke emoties, waar hij in het begin echt geen raad mee weet. In het kamp zijn er halfgoden verdwenen en zo ook de manier om voorspellen op te roepen, dit is het meest belangrijke voor het kamp. Meg en Apollo gaan proberen om de verdwenen halfgoden op te sporen, wie weet was dat zijn manier om weer toegelaten te worden in Olympus. Alle richtingen wijzen naar het heilige bos van Dodona… als dat maar goed gaat aflopen.

Riordan heeft zo´n heerlijke humoristische schrijfwijze, daardoor zit je zo in het verhaal en zie je het voor je. Naast de humor zit er ook heel veel spannende acties in met de meest bijzondere personages. Eigenlijk zouden ze zo geschiedenis verhalen moeten vertellen, denk dat er dan veel meer blijft hangen qua namen en gebeurtenissen. Riordan helpt je weer door achterin alle namen en begrippen die de revue passeren extra uitleg te geven. Kortom een geweldige geschiedenisles met een berg humor maar dan wel in de tegenwoordige tijd.

Uitgeverij: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 9789000350995
Aantal pagina’s: 352
Prijs: € 17,99

[bol_product_links block_id=”bol_57c1d2015c4f1_selected-products” products=”9200000057345546,9200000062009402″ name=”Het verborgen orakel – Rick Riordan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.