Met de hulp van zijn halfgodvrienden heeft Lester (oftewel de sterfelijke versie van de god Apollo) zijn eerste twee beproevingen weten te overleven – één in Kamp Halfbloed en één in Indianapolis waar Meg de duistere voorspelling ontving. De woorden die ze sprak terwijl ze op de Troon van Herinnering zat, onthulden dat Kamp Jupiter in gevaar was. Terwijl Leo op Festus vooruitvliegt om het Romeinse kamp te waarschuwen, vervolgen Lester en Meg hun missie door het Labyrint. In het zuidwesten zullen ze de derde keizer moeten vinden en het orakel dat in woordpuzzels spreekt. Maar er is een sprankje hoop in de sombere voorspelling: de gespleten gids, slechts hij weet hoe te gaan. Ze zullen reizen in het gezelschap van een sater en Meg weet precies op wie ze een beroep kunnen doen.

Apollo die door zijn vader Zeus is verbannen tot Lester Papadopoulos en inmiddels slaaf van Meg is, moet vijf eeuwenoude orakels oplossen. Volgens de laatste voorspelling moesten ze door het Labyrint, iets waar Apollo totaal niet op zat te wachten. Grover Underwood, de sater, zou hun de weg wijzen, maar hij was als de doods dat Meg van hem geitenkebab zou maken. Meg, de dochter van Demeter, godin van de gewassen, wist ook dat ze moesten opschieten, daar in de voorspelling stond bij de nieuwe maan over drie dagen, vuur dood en rampspoed hen stond te wachten in Kamp Jupiter in Noord-Californië. De Heer der Wildernis en de dochter van Demeter vormden een geweldig tuinierduo. Het gekrijs wat ze in de tunnels hoorde waren striges, demonvogels, die hun probeerde aan te vallen. Je kon ze niet doden, dan raakte je vervloekt. Bij krassen raakte je verlamt, deed je niets dan rijten ze je open en vraten ze je op. Met de hulp van “de Pijl van Dodona” wisten ze te ontkomen, al scheelde het niet veel.

Eenmaal bij Cisterne in Aeithales konden ze weer iets op adem komen, althans dat dacht Apollo. Apollo wist bijna zeker wie het volgende orakel was. Het labyrint, het orakel en de branden ze hadden allemaal iets met elkaar te maken, maar wat? Vreemde was dat bij deze queeste, dat niet alleen de keizer naar hem op zoek was, maar ook een tovenares en dat gaf Apollo de kriebels. Hopelijk konden ze net als voorgaande orakels ook deze oplossen, want er moest snel iets aan de heftige branden gedaan worden. Dit orakel veilig stellen was niet hun grootste probleem, maar juist de keizer die haar vasthield. Als dat maar goed gaat…

De humoristische schrijfstijl van Rick Riordan trekt je zo weer terug in de wereld van Apollo alias Lester Papadopoulos. Dit is het derde deel in de beproevingen van Apollo en je merkt dat Apollo steeds meer emotie krijgt en meemaakt, wat hem iedere keer een stukje menselijker maakt. Vreemd genoeg siert hem dat. Zijn halfgodvrienden, waarmee hij al een aardige vriendschapsband heeft opbouwd, helpen hem bij het veilig stellen van de oude orakels. In dit deel is naast de humor en avontuur ook voelbare emotie beschreven door Riordan en ook die weet hij perfect te omschrijven. Net als voorgaande delen staat er een extra uitleg van Apollo gepraat, uitgebreid achter in het boek. Je hoeft dus echt geen Griekse geleerde te zijn om het verhaal te kunnen volgen. Kortom met de mix waarin Riordan schrijft: Griekse mythologie, humor, spanning, avontuur, emotie en dit alles samengevat in een haiku boven ieder hoofdstuk, is deze serie sowieso echt geweldig, maar ook de beste geschiedenis les ever, zou ik haast zeggen.

Uitgeverij: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 9 789000 351015
Aantal pagina’s: 432
Prijs: € 18,99

[bol_product_links block_id=”bol_5b65abac8b6a8_selected-products” products=”9200000090845450,9200000090918007″ name=”De Beproevingen van Apollo – De Brandende Doolhof (Deel 3) – Rick Riordan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.