9789044820577-178-0

Jacob Portman ontdekt een krachtige nieuwe gave. Maar nog voor hij die echt onder controle heeft, moet hij al op een reddingsmissie vertrekken. Samen met Emma Bloom, het meisje dat vuur kan maken met haar handen, en de pratende hond Addison probeert hij zijn bijzondere vrienden te redden uit een zwaarbewaakt fort. Het drietal reist van hedendaags Londen naar Devil’s Acre, de ellendigste achterbuurt die Engeland ooit heeft gehad. En uitgerekend op deze afgrijselijke plek wordt de laatste strijd geleverd. De strijd die het lot bepaalt van de bijzondere kinderen én hun geliefde schoolhoofd mevrouw Peregrine.

Jacob en Emma danken hun leven aan Addison, de pratende hond, en ze zijn nu net z’n drieën de jacht begonnen om hun vrienden en mevrouw Wren te vinden en te redden. Jacob heeft er een talent bij gekregen, niet alleen kan hij als enige bijzondere hulsels zien, hij kan nu ook op een of andere onverklaarbare manier hulsels praten. Het enige probleem hiermee is dat hij bij god niet weet hóé hij dat doed. Het blijkt allemaal een eindeloze nachtmerrie van strijd en angst. Wanneer ze tijdens hun zoektocht terecht komen in Devils acre begint het echte werk. Op enig moment komen ze terecht bij Myron Bentham, een vooraanstaand man die in het goede deel van Devils Acre woont. Door meneer Bentham komen ze meer te weten over zaken waar ze veel vragen over hadden maar ook heeft hij ideeën die zij moeten uitvoeren om alles (buiten hun vrienden om) te redden. Maar niet alles en iedereen is wat het lijkt en ze stuiten op onverwachts verraad.

De cover is echt de herkenning aan deze boeken, grijs met bruine aspecten , sober en een prachtige foto erop, ook de lettertypes en kleuren herken je meteen. Dat maakt ook dat ik deze trilogie zo mooi vind, écht een eenheid om te hebben en daardoor een eyecatcher in je boekenkast. De verhalen zijn stuk voor stuk bijzonder boeiend en heerlijk geschreven. De spanning zit vanaf het begin in het boek en bouwt zich steeds meer op. Sommige dingen die gebeuren zie je wel aankomen maar niet in de mate waarin ze ook daadwerkelijk gebeuren. Een zinderend slotdeel van deze trilogie, erg jammer dat ik deze wereld nu achter mij ga laten want bijzonder is het zeker. Het verhaal laat je lachen, huilen, schrikken maar vooral intens genieten van de band die de bijzondere kinderen en de ymbrynes met elkaar hebben. Ook geven de bijzondere foto’s weer een extra boost aan het verhaal en je blijft ernaar kijken, gewoon omdat het zo ontzettend mooi gemaakt is.

Uitgeverij: Clavis books
ISBN: 9044820575
Pagina’s: 509
Prijs: € 21,95

[bol_product_links block_id=”bol_56c0e0682b7a0_selected-products” products=”9200000046155159″ name=”Bibliotheek der zielen – Ransom Riggs” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.