9789044817171-178-0**Magisch, dit boek leeft **
Als kind had Jacob al een speciale band met zijn opa Abraham. Die vertelde zijn kleinzoon bizarre verhalen over zijn jeugd in een weeshuis voor bijzondere kinderen. Opa illustreerde zijn verhalen met oude, echt uitziende foto’s. Jaren later komt de oude Abraham op een gewelddadige manier aan zijn eind. De inmiddels zestienjarige Jacob reist naar een afgelegen eiland voor de kust van Wales, waar hij de ruïne vindt van het tehuis waar zijn opa gewoond heeft. Als Jacob het huis verkent, blijkt dat de jeugdvrienden van Abraham meer dan bijzonder waren. Misschien was er wel een goede reden om hen in afzondering op het eiland te laten wonen. En misschien leven ze nog steeds … Wat volgt, is afwisselend wonderbaarlijk, aandoenlijk en huiveringwekkend.

Het begint allemaal met de verhalen die opa Abraham Portman aan zijn kleinzoon Jacob verteld, de verhalen gaan over het huis waar hij vroeger is opgegroeid, een weeshuis voor bijzondere kinderen. Opa begon met de verhalen toen Jacob ongeveer zes was totdat Jacob door pesterijen de verhalen niet meer wilde horen en niet meer in de zogenaamde sprookjes wilde geloven. Op zijn zestiende gebeurd er iets bizars dat zijn leven voorgoed verandert, zijn opa komt namelijk op gruwelijke wijze om het leven, en wanneer Jacob hem vind weet opa hem nog net iets te vertellen en laat Jacob beloven dat hij naar het eiland gaat. En dat is ook precies wat Jacob wil gaan doen. Op het eerste gezicht lijken de dingen die opa heeft verteld nergens op te slaan, totdat hij van zijn tante een cadeau krijgt uit opa’s huis waarin staat dat Jacob het moest krijgen. Samen met zijn vader gaat hij naar het eiland en wat hij daar allemaal meemaakt gaat zijn pet te boven. Was alles dat opa vertelde dan echt waar? Hierdoor, zo verteld Jacob zelf, heeft hij een voor en een na leven. Zijn normale leventje voor dat alles zo veranderde en zijn leven nu.

Dit boek is niet zomaar een verhaaltje, dit is een bijzonder, bizar, magisch en ontzettend mooi verhaal. Alle personages worden zo mooi beschreven dat je een perfecte weergave krijgt van wie ze zijn. De foto’s die in het boek zitten maken dat het boek gaat leven en je beleving meer dan compleet maakt, je blijft naar de foto’s kijken zo bijzonder en spannend zijn ze. Het leest ontzettend lekker weg en is bijna onmogelijk om weg te leggen. De cover alleen al spreekt je verbeelding aan en zorgt ervoor dat je met het juiste gevoel dit avontuur binnengaat. De spanning loopt naarmate het verhaal vordert hoger en hoger op en bezorgd je slapeloze nachten, en niet alleen van de spanning maar ook door het feit dat je niet kunt stoppen met lezen.

Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044817171
Pagina’s: 381
Prijs: € 19,95

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.