‘De Cock en de levende dode’ is deel 85 in de Baantjer-serie, met in de hoofdrol rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder van bureau Warmoesstraat in Amsterdam.

Voor de Stopera wordt het lichaam van danser Miki Novikov uit het water van de Amstel gelicht. Het wordt De Cock al snel duidelijk dat hij is vermoord. De Rus, die in Amsterdam was om als balletmeester een beroemd gezelschap uit Sint-Petersburg te begeleiden, blijkt geen onbekende in de stad. De destijds flamboyante maar getroebleerde Miki had in zijn gloriejaren bij het Nationale Ballet gedanst, maar was tien jaar geleden met stille trom vertrokken. Naar nu blijkt met achterlating van zijn vriendin, ballerina Iris Blom, en hun ongeboren kind. De Cock en Vledder besluiten zijn moordenaar vooralsnog in balletkringen te zoeken, maar stuiten gaandeweg op meer demonen uit Miki’s duistere verleden.

A.C. Baantjer is onsterfelijk geworden met zijn ‘De Cock’-reeks. Peter Römer is auteur en acteur. Nadat de ‘De Cock’-reeks werd voortgezet met vijf door hem geschreven delen naar de scenario’s van de tv-serie Baantjer, vervolgt hij de reeks met nieuw geschreven boeken. Peter Römer schrijft geheel in de geest van Appie Baantjer, en zijn ‘De Cock’jes’ worden geprezen om de authentieke verhaallijnen en dialogen.

In dit 85ste deel van de Baantjerserie komt het bekende rechercheur duo De Cock en Vledder in aanraking met de klassieke balletscene in Amsterdam wanneer de Russische balletmeester Miki Novikov dood uit de gracht voor de Stopera wordt gevist. Natuurlijk weet De Cock meteen dat het hier niet om zomaar een ongeluk gaat, maar om moord. Samen met Vledder gaat hij op onderzoek uit en komt erachter dat Miki geen onbekende was in Amsterdam. Maar waarom verdween hij jaren terug opeens, waarbij hij zijn zwangere vriendin annex collega Iris achterliet, wat is er precies gebeurd in de Amsterdamse balletwereld? Of moet de dader misschien toch in een andere hoek gezocht worden? Een grondig onderzoek door De Cock en Vledder leidt uiteindelijk -natuurlijk- naar de moordenaar.

Na 85 delen van hetzelfde rechercheur duo zou je denken dat het een beetje eentonig begint te worden, maar niets is minder waar. Ook De Cock en de levende dode is weer een spannend avontuur op bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Het verhaal leest als vanouds als een trein. Gaandeweg het verhaal word je zo af en toe op het verkeerde been gezet tot het verhaal tot een spannend en verassend einde komt. Weer een heerlijk boekje van Baantjer wat lekker wegleest.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026144226
160 pagina’s
Prijs: € 10,99

[bol_product_links block_id=”bol_5d9c988a5451e_selected-products” products=”9200000107730540,9200000107771161″ name=”De Cock en de levende dode – Baantjer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.