Afgelopen woensdag is de kinderboekenweek begonnen en die loopt tot en met 13 oktober. Thema voor dit jaar is ‘Reis Mee!’ Ik ben toen in mijn kast gaan snuffelen wat ik aan boeken heb die over reizen gaat. En ik heb toch wel aardig wat aan jeugdboeken dat wel bij het thema passen. Dus ik ben nu lekker die boeken aan het lezen. Op het moment van dit schrijven heb ik ‘Zwerftocht met Korilu’ van Thea Beckman en ‘Pjotr’ van Jan Terlouw uitgelezen. En lees nu ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw.

Bij ons op school loopt het tot onze herfstvakantie door, dus tot 18 oktober. In de klas hebben wij een reiswinkel gemaakt en de kinderen hebben een eigen paspoort gemaakt. Nu kunnen ze over de hele wereld rondreizen. Er hangt een wereldkaart waar ze kunnen aanwijzen waar ze naar toe willen. Ook hangt er een poster met allerlei vervoersmiddelen, dan kunnen ze aangeven met welke vervoer ze willen gaan. Wij hebben nog geen prijslijst gemaakt, dus wees er op voorbereid dat als je kiest om met de fiets te gaan, het mogelijk 300 euro gaat kosten. En als je naar Canada wil mogelijk maar 4 euro kost.

Ik heb toen wel meteen opgezocht in mijn bundel van Jip en Janneke of er leuke verhaaltjes in stonden over reizen en/of vervoersmiddelen. Er staan vier leuke verhaaltjes in. Afgelopen donderdag heb ik de eerste twee gelezen. Bij het eerste verhaaltje over ‘Beer valt uit het vliegtuig’ was er toch wel even een heel spannend moment. Want die had namelijk geen parachute, o jee! Maar gelukkig is het goed gekomen. Het andere verhaaltje ging over ‘Een tante met een auto’. Erg leuk om voor te lezen en te zien hoe ze in mee gaan met het verhaaltje. Dinsdag (vandaag) lees ik de andere twee verhaaltjes.

Ook ga ik dan een soort boekenpresentatie houden van ‘Zwerftocht met Korilu’. Ook al is het boek veel te moeilijk voor ze, het is wel een ontzettend leuk verhaal. Dus ik ga proberen het samen te vatten en op hun niveau aan te passen. De kaart die vooraan in het boek is getekend, ga ik scannen. En zo kan ik ze elke keer op het digibord laten zien waar Jasper en Korilu nu zijn. Hopelijk lukt het mij om het voor dinsdag (vandaag) het af te krijgen.

Verder ga ik een letterspeurtocht voorbereiden voor in de week voor de herfstvakantie. Dan gaan de kinderen met een kaart rondlopen en zoeken naar de letters. Terug op school mogen ze dan proberen zoveel mogelijk bestaande woordjes schrijven. Hopelijk werkt het weer mee. Ik loop maar twee dagen stage dus graag of op dinsdag of donderdag mooi weer.

Kortom, ik geniet ervan!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.