image

Beste oom Mart,

Je moet NU meteen in het vliegtuig stappen en hierheen komen! Je draak heeft Josefien opgegeten.

Emma was gek op dat konijn!

Ik weet heus wel wat je nu denkt, oom Mart. We hadden beloofd een hele week op je draak te passen. Dat ben ik echt niet vergeten. Alleen heb je nooit gezegd dat hij zoiets zou doen…

Het klonk zo simpel: Eddie zou een weekje op het ietwat ongewone huisdier van zijn oom Mart passen, terwijl die op vakantie is. Maar al gauw is de koelkast leeg, staan de gordijnen in de fik en rent de postbode hun huis voorbij… Wanneer Eddie langzaamaan wat meer draken-oppaservaring heeft opgedaan, blijkt draak Ziggy opeens verdwenen. Eddie vindt hem terug in een kast. Heeft hij soms iets te verbergen? Wat is toch het geheim dat oom Marts draak met zich meedraagt?

Het boek bestaat alleen uit e-mails van Eddie aan zijn oom Mart. Omdat zijn oom op vakantie is, krijgt hij maar sporadisch een mailtje terug. Ondertussen vernielt de draak Ziggy zowat het hele huis. Tot grote ergernis van Eddie’s moeder. Wat kunnen ze toch doen om Ziggy tevreden te stellen?

Zowel mijn kleindochter Nikki van negen jaar als ik hebben allebei het boek gelezen. Op de een of andere manier heeft Nikki wel wat met draken, net als met andere fictieve figuren zoals elfjes en vampiers.
Het mooie felgekleurde boek met een stevige hardcover werd enthousiast ontvangen door haar.
Ze begon meteen te lezen en had het boek in een mum van tijd uit. Er werd zelfs een plan gemaakt door haar om een spreekbeurt te houden over dit mooie boek. Graag zou ze nog wel meer boeken over de draak lezen. Nou, dat komt wel goed hoor Nikki.
Het enige wat ze erg jammer vond, is dat er bij ieder hoofdstuk een zwart-witte tekening staat, die had ze liever in kleur gezien.

Ikzelf vind het een erg leuk boek, ook voor iets kleinere kinderen dan de doelgroep van 7 jaar en ouder. Maar dan om voor te lezen. De opzet is heel anders dan een doorsnee kinderboek. De mailtjes van Eddie aan zijn oom zijn soms erg, maar ook hilarisch, want de draak spookt van alles uit. Aaneengeregen vormen ze een erg spannend verhaal, want ieder kind is benieuwd hoe het afloopt.

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf (Unieboek/Het Spectrum)
ISBN: 9789000349883
Aantal pagina’s: 138
Prijs: €9,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_570e08ae12754_selected-products” products=”9200000051759440″ name=”De Drakenoppasser ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.