Joshua Profiel.indd

De als schrijver mislukte Max is een brave en plichtsgetrouwe burger – anders dan zijn broer, die in een gesloten psychiatrische inrichting zit. Maar Max heeft nooit iets illegaals gedaan in zijn leven. Tot nu…Binnen een paar dagen zal hij een van de meest verschrikkelijke en weerzinwekkende misdaden plegen waar mensen toe in staat zijn, hij weet het alleen zelf nog niet. Er zijn echter mensen die er wel van afweten en die willen hem vermoorden voordat het te laat is.

Thrillerschrijver Max Rhode leidt een rustig leventje. Hij woont met zijn vrouw Kim en pleegdochter van tien jaar, Jola, in Berlijn. Zijn debuut, ‘De Bloedschool’, was een kaskraker. Het verwachte succes van zijn volgende boeken bleef uit. Als hij op een dag Jola ophaalt van haar zwemtraining, krijgt hij een mysterieus telefoontje vanuit het ziekenhuis van een man die op sterven ligt. Deze man geeft Max het advies om Berlijn voor een jaar te verlaten en verder niets strafbaars te doen. Als hij achteraf deze raad had opgevolgd, was hem waarschijnlijk niets overkomen. Maar het bloed van de thrillerschrijver kruipt waar het niet gaan kan. Hij kan wel wat inspiratie gebruiken…
Dan hoort hij van jeugdzorg dat Jola terug moet naar haar drugsverslaafde ouders. Er knapt iets in hem en slaat met Jola op de vlucht. Maar ze krijgen een ongeluk en als hij bijkomt in het ziekenhuis, blijkt Jola ontvoerd. Met behulp van zijn pedofiele broer Cosmo gaan ze op zoek naar haar.

Een prachtige cover siert deze spannende thriller, die meteen begint met een gruwelijke passage uit ‘De Bloedschool’, de debuut-thriller van Max Rhode. De inhoud van dit boek speelt een grote rol in het verhaal. En wát voor een verhaal! Ik heb nog nooit een boek van Fitzek gelezen, maar na ‘Het Joshuaprofiel’ ben ik verkocht. Wat een onderhoudende en gedetailleerde schrijver. Met een heerlijke schrijfstijl, die geen moment verveelt. Goed uitgediepte en interessante personages, gelukkig niet al te veel. Vrij korte hoofdstukken, die steeds eindigen met een spannende cliffhanger, waardoor je alleen maar door wilt gaan met lezen. Dit klinkt allemaal erg eenvoudig, maar dat is het absoluut niet. Fitzek heeft de gave om de lezer steeds op het verkeerde been te zetten door verrassende plotwendingen. En als je denkt dat je het uitgevogeld hebt, is het boek nog lang niet uit. Na een tijdsbestek van twee maanden na de spannende plot gebeurt er nog meer gruwelijks.
Dan nog het feit dat deze thriller zeer actuele onderwerpen bevat. Pedofilie, kindermishandeling en een internetprogramma (Joshua), dat toekomstige criminele handelingen kan voorspellen door internetgedrag. Doodeng!
Kortom, wie van super spannende, bloedstollende en adembenemende thrillers houdt, is deze zeker een aanrader.

Sebastian Fitzek (Berlijn,1971) werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Zijn eerste boek ‘De Therapie’ was een bestseller in Duitsland in 2006 en verdreef De Da Vinci Code van de eerste positie. Van zijn psychothrillers zijn wereldwijd miljoenen verkocht in niet minder dan negenentwintig talen. Van Sebastian Fitzek verschenen ook ‘Afgesneden’, ‘De therapie’ en ‘Passagier 23’. ‘Het Joshuaprofiel’ (2016) is zijn nieuwste thriller.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044349870
Aantal pagina’s: 384
Prijs: €19,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_570e07a8a0f05_selected-products” products=”9200000052529183″ name=”Het Joshuaprofiel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.