20180126_114237

Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders gewroken. Ze dacht dat ze hierdoor rust zou krijgen, maar dat is niet het geval. Ze verlangt naar haar parabatai Julian, maar een relatie met hem brengt hen allebei in gevaar. Dus besluit ze zijn halfbroer Mark te daten. Maar die heeft ook zo zijn eigen problemen. Aan de elvenhoven is het ondertussen allesbehalve rustig. De Onseelie-koning, de Schaduwheer, is de Koude Vrede ondertussen zat en wil niet langer aan alle eisen van de schaduwjagers toegeven. Hij wil meer en meer macht en stuurt zijn sterkste strijders erop uit om dat voor elkaar te krijgen. Gevangen tussen wetten van twee werelden moeten Emma, Julian en Mark een manier vinden om alles te verdedigen waar ze voor staan, voor het te laat is…

Het instituut van Los Angeles droeg een groot geheim met zich meer, waar maar een paar mensen van op de hoogte waren. Julian woonde er samen met zijn Oom Arthur zijn broers en zussen, Emma, Christina en Diana hun lerares. Kit was inmiddels ook op het instituut gearriveerd. Hij had zijn vader Johnny Roek verloren tijdens een demonen gevecht en stond er nu alleen voor. Daar Jace en Clary ook tijdelijk op het instituut van LA aanwezig waren, vertelde Jace Kit dat zijn oorspronkelijke naam Christopher Herondale is. Wat inhield dat hij een schaduwjager is en tevens familie van Jace.

Emma had niet alleen haar ouders verloren maar ook de dood van hoge heksenmeester Malcolm Fade op der geweten. Of dat nog niet genoeg was had ze ook grote problemen met haar parabatai Julian. Het gesprek wat ze met Jem hierover heeft gehad, beangstigde haar alleen nog maar meer. Ze had inmiddels een oplossing bedacht, waarin ze zijn halfbroer Mark betrok. Alleen Mark wist niet heel haar geheim. Christina die wel afwist van de situatie van Emma en Julian, had nu haar eigen problemen. Met de komst van de centurions op het instituut, de vrienden van Diego, kwam ook zijn verloofde Zara mee. En dat viel Christina, die sinds kort weer een relatie met Diego had, rauw op haar dak. Hoe hij ook probeerde zich eruit te redden, iedereen op het instituut had nog net niet een mes op hem gezet.

En dan is ook Mark Blackthorn tegenwoordig weer op het instituut aanwezig, een halfbloed, half elf half schaduwjagers. Als Gwen, van de Wilde Jacht, langskomt op het instituut en verteld over Kieran, is er bij Mark totaal geen emotie op zijn gezicht te lezen. Doordat Cristina een vuurbericht van hem ontvangt, waarin hij besluit Kieran te gaan redden, zetten ze de achtervolging in naar Elf. Via de poort van Lir begint de missie in Elf op zoek naar Kieran. Geen runen, serafijnendolken of heksenlichten kunnen ze gebruiken, ze moeten puur op de stand van de sterren naar het hof van Onseelie. Alles moet zo geheimzinnig mogelijk, want zonder speciale toestemming, is het zelfs voorboden voor alle Nephilim om te reizen naar Elf.

Tijdens het opsporen van Kieran in Elf gebeuren de nodige dingen met een ieder afzonderlijk, waarvan ze de gevolgen pas later ontdekken. Het opsporen van Kieran is al een avontuur op zich, maar ze weten hem uiteindelijk te vinden. Bij zijn redding loopt alleen alles mis. Degene die hun komt redden, hadden ze echt totaal niet verwacht. Maar die redding had wel een prijs, en of ze die afspraak kunnen volbrengen is nog maar de vraag. Keuze hebben ze niet want hun leven en die van hun familie staat op het spel…

De bijzondere mooie schrijfstijl van Cassandra Clare haalt je zo weer binnen in de wereld van schaduwjagers, elven, heksenmeesters, demonen en nog vele andere. De Duistere Machten is de derde Schaduwjager serie van Cassandra Clare en is het vervolg op De Kronieken van de Onderwereld. Schaduwheer is het tweede deel uit de trilogie. Het is een super avontuurlijk en spannend verhaal waarin de emoties soms hoog kunnen oplopen. De banden die sommige personen met elkaar hebben zijn echt bijzonder en uniek. Het begrip familie maar ook parabatia staan hoog in het vaandel. Ondanks dat het best een dik boek is, kan je de verleiding niet weerstaan om steeds verder te lezen, het blijft echt tot het eind toe spannend. Hopelijk komt deel 3 zo snel mogelijk. Cassandra Clare is toch wel een van mijn favorieten als het om fantasie verhalen gaat.

Uitgeverij: Moon uitgevers
ISBN: 9 789048 836734
Aantal pagina’s: 704
Prijs: € 22,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.