De geboorte van een moeder & de geboorte van een gezin – Daphne Deckers

De geboorte van een moeder, baby, dreumes, kleuter. 15 jarige jubileumeditie van een zwangerschapsklassieker over zwanger zijn en moeder worden.

De geboorte- en moederbundels van Daphne Deckers zijn al jaren verplichte kost voor iedere aanstaande moeder. Geen enkele auteur wist de afgelopen jaren de gevoelens van de aanstaande moeder zo perfect te verwoorden. Honderd­duizenden vrouwen herkenden in het werk van Daphne veel van hun eigen twijfels, problemen en verwachtingen.

Deze jubileumeditie is een bundeling van De geboorte van een moeder en De geboorte van een gezin waarin Daphne Deckers op openhartige wijze haar ervaringen met zwanger zijn en moeder worden beschrijft. De geboorte van een moeder is een humoristische en vooral openhartige kroniek van de eerste vier jaar met haar kinderen. Deckers bespreekt aan de hand van de talloze anekdotes de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de baby, de dreumes, de peuter en de kleuter. Daarnaast bevat het veel praktische informatie en handige tips voor de zwangerschap en de kraamtijd.

Dit is een verzamelbundel die de boeken De geboorte van een moeder en De geboorte van een gezin bevatten. In het eerste deel beschrijft Daphne wat er zoal bij komt kijken als je moeder wordt. En dat is een hele hoop. In tegenstelling tot andere boeken over zwangerschap, bevalling en moeder worden is dit geen boekje met zoete praatjes, maar de keiharde werkelijkheid. Daphne weet op onomwonden wijze te vertellen wat je kunt verwachten. Dat hierbij de zwijmelende roze wolk soms keihard naar beneden klettert is onontkoombaar, maar het is in ieder geval eerlijk. Er wordt geen zoetsappig verhaal opgehangen, Daphne blijft dicht tegen de realiteit. Maar wel met een flinke dosis humor en zelfspot.

Het tweede deel gaat verder waar De geboorte van een moeder is gestopt. De verhalen over de bevalling, het slagveld daarna en de eerste tijd met de baby wordt in De geboorte van een gezin uitgebreid naar een compleet gezin. Hoe gaat dat als er een tweede (en volgende) bij komt, maar ook hoe je baby zich ontwikkeld van baby, via dreumes, peuter naar kleuter. Wat kan je verwachten en hoe ga je dit oplossen. Daphne beschrijft veel aan de hand van haar eigen gezin en is openhartig over leuke, maar ook minder leuke dingen aan het ouderschap.

Deze bundel is hét cadeau voor die vriendin of (schoon-)zus die in blijde verwachting is. Beide delen bevatten naast heerlijk leesvoer ook de nodige informatie. Onmisbaar voor elke (aanstaande) ouder.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044350265
320 pagina’s
Prijs: € 9,99

[bol_product_links block_id=”bol_568042d37bcb5_selected-products” products=”9200000050595369″ name=”De geboorte van een moeder & de geboorte van een gezin – Daphne Deckers” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.