eilanden-serie-de-geest-s-j-paul-boek-cover-9789491884375

De groep verwilderde jongeren worden na tien jaar overleven op het Eiland herenigd met hun families. Maar vanaf de eerste dag vechten ze met de nieuwe wereld waarin ze zijn terechtgekomen. Niemand lijkt hen te begrijpen en de pers laat hen niet met rust. Langzaamaan beseffen ze dat er op deze wereld geen plaats is voor freaks zoals zij.

Ondertussen heeft Stef het ook moeilijk in de ‘gewone’ wereld. Gewrongen tussen zijn oude en nieuwe leven, worstelt hij om een evenwicht te vinden. Wanneer alles mis lijkt te lopen met zijn vrienden, strijdt hij tegen schuldgevoelens en een onverklaarbare ziekte, die zijn hele leven domineert. En dan is er nog De Geest die hem dag en nacht teistert.

Terwijl Stef alsmaar zieker wordt, beseft hij dat het Eiland er alles voor over heeft om hem terug te krijgen. Om te overleven, moet hij de strijd aangaan met zijn grootste vijand en zichzelf.

Stef is weg van “het eiland” en op het vaste land, samen met zijn vrienden/familie. Alleen Stef is ziek, inmiddels zijn ze in het vierde ziekenhuis waar ze advies proberen te winnen. De artsen noemen hem een lastige patiënt, die ze het liefst niet zien, omdat ze zich geen raad met hem weten.

Daniëlle, een gespecialiseerde psychologe die de leiding heeft over “het eiland-project”, vertelt dat de overlevenden nog niet samen met hun familie naar huis mogen gaan. Maar dat ze samen met haar team en hun familieleden er alles aan doen om hun voor te bereiden op de harde wereld.

Als Stef wakker wordt van het felle licht in de kamer en er een man in witte kleding, lange haren, verwilderde baard en blote voeten in de deuropening staat, schrikt hij zich rot. Niemand kan hem zien behalve Stef, niemand wordt ook wakker, zelfs als Stef hun probeert wakker te schudden. De geest van het eiland heeft zich zichtbaar gemaakt en vanaf dat moment blijft de geest hem teisteren.

Als er foto’s in de kranten verschijnen, die psychologen hadden genomen voor hun medisch dossier en dus alles open en bloot ligt, zit er niets anders op dan iedereen te verplaatsen naar een ander verblijf zonder media. Daniëlle heeft een afgesloten vakantiepark kunnen regelen. De pers probeert via alle kanalen in contact te komen met de overlevenden en de meest absurde bedragen worden aangeboden.

Stef blijft in de greep van de geest, zodra Stef maar een poging doet om slaap te vatten, kwelt de geest hem. De geest legt hem uit dat alleen hij toegang heeft tot deze schaduwwereld. Hoe hard hij ook tijdens het kwellen om hulp roept, niemand kan hem helpen. Het niet slapen breekt Stef op, hij leeft puur op adrenaline en begint steeds zieker te worden.

Na een week ziet Stef alleen nog maar boze en verbitterde blikken van zijn vrienden. Als de groep beslist dat ze de hulpverleners tegen gaan werken, spreekt Stef ze toe. Maar als Cara na een fikse ruzie met haar tante wegloopt uit het park, ontstaat er paniek. Hulpverleners gaan zoeken terwijl er geëist wordt dat de kinderen binnen blijven. De groep beslist anders en weten dat een paar bewakers niets kunnen doen tegen een groep als zij. Ze gaan Cara zoeken.

Als dan ook nog eens blijkt dat een huishoudster van een van de familieleden het adres en telefoonnummers van het vakantiepark voor een mooi financieel voorstel heeft verkocht, is ook weer de media in de buurt. Lukt het ze Cara te vinden en de onenigheid die steeds groter wordt tussen hulpverleners en de overlevenden op te lossen? En hoelang houdt Stef de kwelling van de geest nog vol?

Mooi is dat, dat als je een vervolg leest je gelijk weer in het verhaal zit, alsof de personages hebben gewacht tot je weer terugkwam. Zoals “de geest” Stef in zijn grip heeft, heeft dit boek jou in zijn greep. Je blijft het spannende en ook soms ontroerende verhaal lezen. Wat een geweldige serie is dit. En net als in het eerste deel staat ook hier weer een sneak-peak in van het vervolg “De Wolf”. Hoop dat deze snel uitkomt.

Uitgeverij: Scelta Publishing
ISBN: 9789491884375
Aantal pagina’s: 276
Prijs: € 15,00

[bol_product_links block_id=”bol_57500d91d4b73_selected-products” products=”9200000055194174″ name=”De Geest deel 2 – S.J. Paul” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.