9789000332472_download

Na het gevecht op Reiziger is Quin vastbesloten om erachter te komen waarom Zoekers niet langer het nobele doel nastreven waarvoor ze ooit zijn opgeleid. Ze heeft de athame van de Vrezen en de kopie van het dagboek van Catherine, de moeder van John. Bovendien is ze niet alleen, haar vriend Shinobu wil net zo graag weten wat er vroeger gebeurd is als Quin.

Maar zij zijn niet de enigen die op zoek zijn naar antwoorden. John wil wraak nemen op de Zoekerfamilies die zijn eigen familie kwaad hebben gedaan en ook hij gebruikt het dagboek van Catherine om te achterhalen waar hij ze kan vinden. En dan zijn er nog die twee vreemde jongetjes die samen met Briac achter Quin en Shinobu aanzitten.

Hoe dieper ze in het verleden graven, hoe donkerder alles wordt. Er zijn lang verdwenen Zoekerfamilies, schimmige bondgenootschappen en er is een duister plan dat generaties geleden gesmeed is om hen allemaal te vernietigen.

Ook al hebben ze de strijd net gewonnen, Shinobu krijgt niet eens de tijd om te genezen van zijn levensbedreigende verwondingen. Twee vuile, stinkende jongens met zwarte ogen proberen hun athame te stelen, omdat Quin die volgens hen heeft gestolen van hun baas. Wanneer ook Briac zich met het gevecht bemoeid, weet Quin nog net een anomalie te snijden van hier naar daar zodat Shinobu en zij kunnen ontsnappen. Lang zijn ze echter niet veilig, als blijkt dat de twee jongens het niet zomaar opgeven. De jacht is geopend en het kat-en-muisspel is begonnen.
Terwijl Quin en Shinobu erachter proberen te komen waarom ze worden opgejaagd, stuiten ze op een focal; een speciale helm die je alles helder laat ziet. Hij helpt je te focussen en dingen te herinneren die je vergeten was. Je weet en voelt ineens zoveel, dat het enorm verslavend werkt en je de focal liever niet af wil zetten. Hier schuilt echter het gevaar; de focal kan je geest letterlijk in tweeën splijten, zodat je hoofd niet alleen wordt bewoond door jezelf, maar ook door degene die de helm veel heeft gebruikt; voor slecht of goed.
Terwijl Quin de geheimen van Catherine boven water probeert te halen, is Shinobu steeds verslaafder aan de focal aan het worden. Wanneer hij innerlijke dialogen met een duister persoon heeft, weet hij dat hij in de problemen zit.

Niet alleen Quin is op zoek naar de geheimen van Catherine, ook de twee jonge Wakers Not en Wilkin zijn op zoek naar hun meester, zodat ze alle andere duistere Wakers kunnen laten ontwaken. John is in opleiding bij de jonge Vrees Maud en meer dan ooit gedreven om wraak te nemen op de mensen die verantwoordelijk zijn voor de afslachting van zijn familie. Iedereen heeft vroeg of laat een focal nodig, maar of dat nou zo’n goed idee is?

Traveler leest net als zijn voorganger Seeker als een combinatie tussen The Hunger Games en The Lord of The Rings. De sterke personages en nooit eerder bedachte wapens zijn goed uitgewerkt. In Seeker kregen we al wat achtergrondinformatie van de personages, maar in Traveler gaat Dayton dieper in de door haar gecreëerde personages in en komen er belangrijke geheimen boven tafel. Je leert hun zwaktepunten, maar voornamelijk hun drijfveer en hun kracht kennen. Ook neemt Dayton je mee in het verleden van Catherine, een sterke vrouw die achter de waarheid van de Middelste Vrees was gekomen en daar op de meest verschrikkelijke manier voor heeft moeten boeten.
Tijdens het lezen van de twee boeken veranderd de balans van goed en slecht tussen de personages; mensen waarvan je dacht dat ze slecht waren, blijken toch bij te draaien. Dit is ook wederom prachtig uitgewerkt en doordacht van Dayton. Ik was blij verrast over het pad dat John in dit tweede deel begint te bewandelen en verwacht dan ook dat zijn personage in de volgende delen nog een hele grote rol gaat spelen en dat hij uiteindelijk met Quin verder gaat.
Deze reeks draait toch echt wel om de krachtige personages en hun persoonlijke queeste voor gerechtigheid. Shinobu is de zwakke schakel, John wordt sterker dan ooit, Quin blijft een powervrouw die vecht voor alles waar ze in geloofd en Catherine is misschien nog wel sterker dan Quin, Shinobu en John bij elkaar.
Traveler is spannend vanaf de eerste bladzijde, een vleugje liefde, geweldige personages, spannende gevechten, een grote dosis verschillende emoties en alle kanten van de grote strijd worden gevolgd; Dayton is een groot talent waar we zeker nog meer van zullen horen!

Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 9789000332472
Pagina’s: 342
Prijs: €19,99

[bol_product_links block_id=”bol_574aa1c0b2421_selected-products” products=”9200000051759395″ name=”Traveler – Arwen Elys Dayton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.