9789044831290-178-0

Stan wil gaan zwemmen, samen met papa.
Maar papa is moe en het sneeuwt buiten!
Als Stan toch blijft aandringen, krijgt papa een idee.
‘Weet je wat,’ zegt hij, ‘als jij vandaag een sneeuwman maakt zo groot als ons huis, dan zet ik het zwembad op in onze tuin. Beloofd!’
Dat laat Stan zich geen twee keer zeggen…

Als papa thuiskomt van zijn werk is Stan helemaal klaar om naar het zwembad te gaan. Papa is echter te moe en heeft geen zin, hij wil even met rust gelaten worden. Hij zegt dat Stan maar buiten moet gaan spelen, in de sneeuw. Als Stan het voor elkaar krijgt om een sneeuwman zo groot als het huis te maken, dan beloofd papa dat hij het zwembad in de tuin opzet.
Stan denkt niet dat hij het kan, maar hij geeft de moed niet op en begint een grote sneeuwbal te rollen. Als de bal zo groot is dat hij hem niet meer vooruit kan duwen, blijkt hij nog altijd te klein te zijn. Gelukkig helpen zijn vrienden, Rachid de soepboer, boer Walter, bezorgster Mila en hun vrienden bij de brandweer mee om een sneeuwman te maken die zelfs groter is dan het huis. Is papa nu bereid om in de sneeuw een zwembad op te zetten?

Als lezer heb je gelijk sympathie voor Stan, die eigenlijk gewoon alleen maar wat tijd met zijn geliefde vader wil doorbrengen. De kleine lezer hoopt dan ook dat dit hem zal lukken. Vooral voor jongens die van voertuigen houden is dit een mooi boek, want er komt van alles voorbij; een busje, een mooie blauwe tractor, een vrachtwagen, een heftruck en zelfs een brandweerwagen.
Het is vooral een gezellig verhaal over vriendschap, samenwerking en de kracht van een belofte. Een mooi details is dat iedereen die geholpen heeft, bijdraagt aan het versieren van het gezicht van de sneeuwman. Wat wij ook hartverwarmend vinden is dat de volwassenen weer even kind worden als ze Stan helpen.

Het kleurgebruik en de illustraties sluiten prachtig aan bij de winter en bevatten veel details; zweetdruppels, labels, modderspetters op de tractor, (voet)afdrukken in de sneeuw, een hond die tegen de sneeuwman plast, ga zo maar door.
Een schattig vogeltje met een gebreid mutsje vind je terug op elke twee pagina’s, waardoor je er ook nog een zoekspelletje van kan maken.

De grootste sneeuwman van de wereld is een hartverwarmend verhaal dat inspeelt op de magie rond Kerstmis; met behulp van zijn vrienden weet Stan het onmogelijke mogelijk te maken. Met als mooie boodschap voor volwassenen dat het nooit te laat is om weer even kind te zijn.

Voor kinderen vanaf 5 jaar die van zwemmen en van sneeuwmannen houden.

Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044831290
Pagina’s: 25
Prijs: €14,95

[bol_product_links block_id=”bol_5a2ece3c73cb4_selected-products” products=”9200000079830119″ name=”De grootste sneeuwman van de wereld – Guy Daniëls & Nick Claes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

1 reactie op De grootste sneeuwman van de wereld – Guy Daniëls & Nick Claes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.