De grote invasie van Rokfort – Geronimo Stilton

Op een zonnige dag, als ik nietsvermoedend loop te dromen over Patty Spring en Benjamin op school les krijgt over de Grote Invasie van de Piratenkatten in 1207, gebeurt er iets verschrikkelijks: “KATTEN IN ZICHT!!!”

En inderdaad, aan de horizon doemt een gi-ga-gantische vloot op. 9 galjoenen, 3 kruisers, 25 gepantserde motorboten, 7 catamarans, 17 zeilschepen, 3 onderzeeërs, 44 gevechtsrubberboten, 81 waterfietsen en 113 surfplanken, allemaal barstensvol met tot de tanden gewapende Piratenkatten, stomen op naar de haven van Rokford. Keizer Kattenklauw III is van plan om af te maken wat zijn voorouders niet is gelukt: de verovering van Muizeneiland. Met muis en macht probeer ik de verdediging van Rokford op poten te krijgen. Veel dappere knagers verenigen zich in de K.T.K. (Knagers Tegen Katten) en strijden om ons geliefde eiland uit de klauwen van de Piratenkatten te houden. Maar het lijkt wel alsof de katten steeds van tevoren weten wat we van plan zijn… Het ziet er somber uit voor ons en mijn hart zinkt helemaal in mijn schoenen als Patty als krijgsgevangene wordt afgevoerd naar het vlaggenschip van Keizer Kattenklauw. Gelukkig bevinden ook Oscar Tortuga en Katelijne zich aan boord en zij hebben andere plannen…

Hoe deze veldslag afloopt kun je lezen in het spannendste boek dat ik ooit schreef! Extra bijzonder is de bijdrage van Oscar Tortuga, die mij al zijn aantekeningen over de strijd ter beschikking stelde.
Met uitklappagina’s en een schitterende bouwplaat van een piratengaljoen!

Het beloofd een hele gewone dag te worden in Rokford. Onze held Geronimo droomt over de prachtige Patty Spring en alle andere vrienden zijn lekker bezig. Maar dan gebeurd er iets raars. De stroom valt uit en niets doet het meer in Rokford. Bij nadere inspectie blijkt alles onder de gesmolten kaas te zitten. Wie doet nou zoiets? Dan verschijnt er een enorm schip aan de horizon. Is het een mooie jacht of misschien wel een luxe cruiseschip? Maar dan zien onze vrienden dat het een complete vloot is. Gevechtsschepen, zeilschepen, onderzeeërs en nog veel meer. Wat er op de boten zit is nog veel erger; de boten worden bemand door een heel kattenleger, aangevoerd door Keizer Kattenklauw III.

Keizer Kattenklauw III is vast van plan om wraak te nemen en te doen wat zijn voorouders niet is gelukt in 1207. Hij wil alsnog het Muizeneiland zien te veroveren. Maar dat gaat zomaar niet. Zeker niet als Geronimo en vrienden zich ermee gaan bemoeien. De strijd is echter niet zomaar gewonnen, want Keizer Kattenklauw en zijn leger geeft zich uiteraard niet zomaar gewonnen. Een avontuur vol krijgsgevangene, listige plannen. Gelukkig worden Geronimo en zijn vrienden bijgestaan door Oscar Tortunga. Zal het onze vriend lukken om het Muizeneiland te redden van Keizer Kattenklauw en zijn kattenleger?

De grote invasie van Rokford is een heerlijk dik boek voor alle fans van Geronimo. Zoals elke keer beleefd onze held een spannend avontuur. Normaal gesproken spreken de boeken van Geronimo en zijn vrienden al tot de verbeelding door de prachtige illustraties, maar bij dit boek doet de muizige journalist er nog een schepje bovenop. Zo staat ook dit boek weer vol met de meest prachtige prenten en zit er zelfs een bouwplaat bij het boek waarmee je je piratengaljoen kan bouwen. De boeken van Geronimo zijn altijd leuk en leerzaam, maar deze lekkere dikke pil van Geronimo is het kersje op de taart. Een heerlijk boek om lekker lang bij weg te dromen. Ben je een echte Geronimo fan, dan mag De grote invasie van Rokford zeker niet ontbreken in je verzameling!

De grote invasie van Rokford is eerder al uitgegeven in 2009, op 7 maart verschijnt een nieuwe versie.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085920878
392 pagina’s
Prijs: € 9,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.