9789048826933_160

Ware liefde is bedolven onder geheimen en leugens in dit vervolg op De IJzeren Engel. Inde magische onderwereld van Victoriaans Londen voelt Tessa zich meer en meer aangetrokken tot Jem, maar haar verlangen naar Will, ondanks zijn slechte buien, maakt haar verward. Toch lijkt Will te veranderen: de muur om hem heen breekt langzaam af. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden uit het verleden, maar hun zoektocht naar de waarheid is extreem gevaarlijk. Tessa’s hart wordt zwaar op de proef gesteld, vooral wanneer het verraad uit eigen kring komt.

Tessa gaat met Will en Jem mee naar de raadsvergadering van de Enclave die op zijn zachts gezegd rommelig verloopt. Benedict trekt de bekwaamheid van Charlotte als hoofd van het instituut in twijfel door het voorval met Tessa haar broer, Nate. Er wordt geëist dat Charlotte verantwoordelijk word gehouden voor de verdwijning van Axel Mortmain en zij zal hem moeten vinden. Gabriël en Gidion Lightwood moeten Tessa en Sophie onderwijzen in verdedigingstechnieken zodat ze zich kunnen verdedigen mocht dat nodig zijn. Niemand schijnt daar erg blij mee te zijn en dat is goed te merken. Wanneer Charlotte een oude bekende van haar vader om hulp vraagt krijgt ze een negatief terug bericht, ze hebben echter zijn hulp hard nodig dus stuurt ze Will, Tessa en Jem heen. Wanneer ze bij de man aankomen ontdekken ze veel dingen die nuttig zijn in de zoektocht naar de magister maar ook vinden ze geheel onverwachts meer dan ze zochten. Helaas voor Will is het onmogelijk om iets te ondernemen door een waarschuwing voor de magister Mortmain en moet hij tot zijn grote spijt de aftocht blazen. Wanneer Tessa en Will het heeft in eigen handen nemen en een kijkje nemen op een stiekem feestje van Benedict komen ze erachter waarom degene die ze zoeken hun elke keer een stap voor is en precies weet hoe hij ze moet aanpakken. Ook heeft Will zijn eigen strijd die hij moet strijden, hij is al vijf jaar op zoek naar de demon die een vloek over hem heeft uitgesproken en zijn leven tot een hel maakt. Magnus is bereid hem te helpen de demon op te roepen maar wanneer de demon eindelijk gevonden word stort Will’ wereld nog meer in dan hij al was ingestort. De waarheid is vreselijk hard en meedogenloos. Tessa wordt verscheurd door haar gevoelens voor Will en Jem, voor de ene voelde ze onvervalste tedere, ware, eerlijke en voorzichtige liefde en voor de ander voelde ze iets dat ze niet helemaal kan plaatsen, Will brengt haar het hoofd en hart op hol en haar gevoel zegt haar dat ze tot over haar oren verliefd is, maar hij is ook gemeen en soms ronduit bot. Wat moet ze met haar gevoelens en kun je van twee mensen tegelijk houden maar op een andere manier?

Weer een fantastisch deel van deze trilogie. De gemoederen lopen hoog op, op alle fronten, in de strijd, in de liefde, in macht, alles komt rijkelijk aan bod. De cover is weer betoverend en elke keer moest ik er weer even naar staren, elke keer zie je weer meer verschijnen. Het einde is ronduit ‘shocking’ maar of ik dat op een goede manier of een slechte manier bedoel mag je zelf lezen. Magnus vind ik een geweldig personage en die komt veelvuldig in beeld in dit deel en ook het kamermeisje Sophie krijgt een grotere rol waardoor het verhaal nog rijker word aan mooie personages en verschillende mooie, lieve maar ook verontrustende lijnen in het verhaal. Zelfs zonder het derde deel te kennen durf ik te zeggen dat dit een trilogie is die je niet mag missen in je collectie van Cassandra Clare.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048826933
Pagina’s: 256
Prijs: € 19,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.