environmental-protection-326923_1280.1

In ‘Banger Sisters goes Back to Basic’ zullen we de aankomende tijd aandacht besteden aan bewustwording voor het behoud van onze prachtige planeet en diens – net zo belangrijke – inwoners. Denk hierbij aan informatieve columns met gezonde vegetarische recepten, recepten voor het maken van je eigen wasmiddel en ontspanningsoefeningen.
We bespreken echter niet alleen leuke manieren om de wereld te helpen, maar er zullen ook ernstige zaken als dierproeven en milieuvervuiling aan bod komen.
Banger Sisters goes Back to Basic; artikelen die hopelijk voor wat meer bewustwording gaan zorgen.

Ondanks dat ik verder anoniem wens te blijven, gezien mijn identiteit er eigenlijk helemaal niet toe doet, wil ik mezelf toch even voorstellen.

Wie ben ik?
Een spontane, gevoelige vrouw die net de dertig is gepasseerd, de trotse moeder van een slimme en gevoelige peuter, de partner van een geweldige man en mede eigenaar van twee lichtelijk gestoorde poezenbeesten. Voor zover je een eigenaar kunt zijn van onze poezen, gezien zij hier in huis de dienst uitmaken.

Ik heb geen betaalde baan, maar ik ben een gelukkige huisvrouw die leeft voor haar gezin. En dat maakt mij absoluut niets minder dan iemand die wel werkt (ja, ja, ik durf het te zeggen). Mijn hobby’s zijn gezond koken, hoewel zondigen met zelfgemaakt mierzoet gebak mij ook heel gelukkig kan maken. Daarnaast lees ik wekelijks boeken in allerlei genres, gezien ik al jaren het geluk heb dat ik boeken mag recenseren voor een bekend online magazine.
Het zorgen voor de mensen om mij heen kan mij enorm veel voldoening schenken, al vergeet ik daarin mezelf regelmatig – als ik bijvoorbeeld weer eens de hele middag in de keuken sta. Moeders: jullie weten exact wat ik hiermee bedoel.
Ik ben zo iemand die zich vaak halsoverkop op een nieuw – en voor mijn gevoel prachtig – idee stort. Soms pakt het goed uit en soms minder goed. In de toekomst wil ik je graag meer over mijn geslaagde en mislukte pogingen in mijn persoonlijke reis om de wereld wat mooier te maken, vertellen.

Nou heb ik altijd al de behoefte gehad om mijn ideeën met de wereld te delen (in de hoop dat iemand gek genoeg is deze te willen lezen) en ik hoop dat ik op deze manier meer mensen kan bereiken. Het idee voor dit blog zit al lang in mijn hoofd en een tijdje terug heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik er helemaal voor gegaan, met dit blogje dat jij nu leest, als resultaat.

In de constante informatiestroom dat het internet heet, is er maar een kleine kans dat mijn woorden jou ziel weten te bereiken en ik je op een positieve manier weet te raken. Waarom zou ik dan al die moeite nemen om een blog op te zetten om zo mijn verbale diarree op het internet te gooien? Zie het zo: Ik gooi met al mijn goede bedoelingen een steentje in het water. Dit steentje veroorzaakt een kleine rimpeling in het water die staat voor mijn eigen bewustwording, zelfreflectie, verandering en verbetering. Verbetering van mezelf en mijn gewoontes en daardoor het behoud van onze aarde. Ik hoop dat mijn blog – mijn persoonlijke steentje – bij meerdere mensen ook een kleine rimpel veroorzaakt en zich zo steeds verder uitbreid.
We moeten deze aarde koesteren en steeds meer mensen beginnen zich dat te realiseren.

Ik hoop dan ook dat jij degene bent die geïnteresseerd is in een blog dat geschreven is door een vrolijke, soms iets te spontane vrouw die zelf nog braaf de afwas doet. Het gebruik van wasnoten is hier de normaalste zaak van de wereld, mensen genieten van ons gezonde en smakelijke eten, van onze zelfgemaakte handzeep krijg je heerlijke zachte handen en onze voorraadkast zit vol dierproefvrije, ecologische producten. Ik vind het daarnaast een uitdaging om onze afval zoveel mogelijk te beperken en probeer hiervoor telkens nieuwe oplossingen te bedenken.

Er is eigenlijk niets wat gezegd kan worden, dat nog niet gezegd is in deze tijd. Desondanks ben ik van plan om de aankomende tijd, (misschien wel voor die ene persoon die nu nog niet is afgehaakt) wekelijks iets te posten. Denk hierbij aan gezonde recepten en recepten voor het maken van je eigen wasmiddel, ontspanningsoefeningen, tips en (to the point) artikelen die hopelijk voor wat meer bewustwording gaan zorgen.

Tot slot:
Als ik er ook maar één iemand toe kan zetten om ecologische schoonmaakmiddelen te gebruiken, over te stappen naar No Poo (wat in werkelijkheid niet zo smerig is als de naam doet vermoeden en gewoon inhoud; zonder shampoo – en dus met vette haren – door het leven gaan) of na te denken over de herkomst van producten en dierproeven, dan ben ik een gelukkig mens.

http://mamagoesbacktobasic.blogspot.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.