verhalenfestival paleis soestdijk
Verhalen vertellen is dé manier om de geschiedenis tot leven te brengen. Daarom organiseert Paleis Soestdijk tijdens de herfst- en kerstvakantie een verhalenfestival waar professionele vertellers verhalen uit de rijke historie van dit bijzondere cultureel erfgoed voordragen. De koninklijke bewoners uit het verleden komen zo tot leven in de prachtige stijlkamers van het paleis: een bijzondere samensmelting van verleden en heden.

Topvertellers aan het woord
Tijdens het verhalenfestival brengen vertellers op verschillende plekken in het paleis historische verhalen ten gehore. Storytelling – of ‘verhalen vertellen’ in goed Nederlands – is een ambacht dat slechts door een handjevol mensen tot in alle finesses beheerst wordt. Paleis Soestdijk laat tijdens het verhalenfestival alleen de absolute topvertellers aan het woord en werkt hiervoor samen met het Internationaal Storytelling Festival Amsterdam. Een ‘Story Walk’ door het paleis duurt ongeveer anderhalf uur en biedt de gelegenheid naar drie tot vier verhalen te luisteren. Het programma is geschikt voor jong en oud. Vertellers: Nancy Wiltink, Bastiaan Smit, Gottfrid van Eck, Janneke Tanja en Esther Kornalijnslijper.

Paleis vol verhalen
Foto credits: Marloes Schipperheijn                                Willem Prins

De Oranjes, Willem II en Anna Paulowna: luisterrijke verhalen
Bij vele Nederlanders staat Paleis Soestdijk in het geheugen gegrift als de plek waar Koningin Juliana op haar verjaardag een defilé afnam en zo vertegenwoordigers van de Nederlandse bevolking aan zich voorbij zag trekken. Maar er gebeurde veel meer op het Paleis, dat in de vroege negentiende eeuw in bezit kwam van de Oranjes. Willem II, kreeg het paleis in 1815 als geschenk voor zijn heldendaden in de oorlog tegen de legers van Napoleon. Hij verbleef er veelvuldig met zijn echtgenote Anna Paulowna. De verhalen over deze historische figuren komen perfect tot hun recht wanneer zij verteld worden in de luisterrijke omgeving van het paleis.

Data: Van 17 t/m 25 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur, maandag 19 oktober gesloten.
Prijs: Toegangsticket paleis inclusief Verhalenfestival 16 euro, kinderen t/m 12 jaar € 7,50

Meer informatie over het Verhalenfestival en het reserveren van tickets via www.paleissoestdijk.nl

Over Paleis Soestdijk
Paleis Soestdijk is vooral bekend als woon- en werkpaleis van Prinses Juliana en Prins Bernhard die het paleis bewoonden vanaf 1937 tot aan hun overlijden. Sinds het overlijden van Prins Bernhard in 2004 zoekt het Rijksvastgoedbedrijf naar een passende herbestemming voor Paleis Soestdijk en het omringende landgoed. Eerbied voor de geschiedenis en het aanwezige culturele erfgoed vormen hierin een belangrijk uitgangspunt. Juist door haar geschiedenis blijft de locatie tot de verbeelding spreken. In afwachting van een vitale nieuwe bestemming voor dit bijzondere culturele erfgoed is Paleis Soestdijk vanaf 2007 opengesteld voor publieksbezoek. Cultureel organisatiebureau Artifex is onderdeel van Partners in Cultuur en Beleving uit Amsterdam en verzorgt sinds 2011 de tijdelijke exploitatie van Paleis Soestdijk. Artifex is in samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf verantwoordelijk voor onder meer de publieke openstelling, programmering, groepsreserveringen, retail en verhuur van de verschillende locaties. Kijk voor meer informatie op www.paleissoestdijk.nl of volg ons op Facebook, Twitter of Pinterest.
Bezoekadres: Paleis Soestdijk, Amsterdamsestraatweg 1, 3744 AA, Baarn.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.